Tillbaka

Winnerbäck-kväll

2016-08-08 17:44:31

Vad är 2 veckor på Gotland utan en Winnerbäck-kväll?

En Winnerbäck-kväll är alltså en kväll där ett gäng idioter samlas, lyssnar på och avgudar Lasses musik och där olika inslag kopplade till honom eller hans musik ingår. Inga konstigheter.

Det är lite ironiskt för Lasse har verkligen båda fötterna på jorden och vill inte ses som bättre än någon annan. Och så sitter vi där samlade likt sektmedlemmar och dyrkar honom som om han vore Gud.

Idén till denna speciella kväll väcktes i bilen på väg till Gotland. Jag och Henke har suttit några kvällar hemma och kollat på hans konserter och framträdanden på teven. När pappa och dem var på Gotland under midsommarveckan ställde de ut deras teve på altanen eftersom det var EM i fotboll. Alla (typ) i min familj älskar Winnerbäcks musik så jag tänkte att man kunde ställa ut teven igen och ja, ha en Winnerbäck-kväll helt enkelt. Jag vet. Vi är inte riktigt friska. Vi insåg det själva när vi satt där allihopa och sjöng i kör till en av låtarna med tillhörande lyrics. “Det är tur att ingen ser oss”, var det någon utav oss som sa.

Jag hade förberett en quiz inför kvällen. Det fanns inget pris utan quizen var mer ett test för att se om några i familjen behövde slängas ut eller inte… Det är liksom krav på att kunna sin Lasse om man ska vara en i familjen. Nej, skämt åsido. Man behöver inte älska honom för att umgås med oss men man måste helt klart vara ganska tålmodig. Man måste liksom acceptera att ingen annan musik kommer att spelas ur våra högtalare…

När vi ändå är inne på Winnerbäck måste jag slå ett slag för hans nya skiva. Det är det bästa han har gjort! Många artister släpper bara sämre och sämre musik med tiden men med Lasse är det tvärtom. Han blir bara bättre och bättre! Om ni inte har lyssnat på hans senaste skiva, Granit och morän, så gå in och gör det nu. Sysselmannen och Khom Loy är bäst enligt mig.

Henke 2016-08-13 06:17

Fullt normalt :)

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Filename: blog/post.php

Line Number: 28