Tillbaka

Winnerbäck i Linköping

2016-08-21 18:14:13

Igår var vi och såg Winnerbäck i Linköping. Som jag nämnde tidigare var alla hotellrum uppbokade när jag för två veckor sedan lite optimistiskt hade tänkt boka ett rum till mig och Henke. Panikslagen av tanken att hamna på ett vandrarhem ringde jag till alla hotell i hela Linköping för att sätta upp oss på väntelista i hopp om att hotellen skulle få avbokningar så att vi kunde få ett rum någonstans. När jag pratade med en hotellreceptionist frågade jag om våra chanser, och hon sa “Det är 40 stycken i kö före er…”. Där dog hoppet ganska tvärt. Men tro det eller ej, igår morse ringde ett av hotellen och sa att de fått en avbokning! Som back-up hade jag bokat ett hotellrum i Norrköping (25 minuter från Linköping), men det var skönt att vi slapp bo där.

Stämningen i Linköping var hur bra som helst. Det var knökat med folk inne i stan, alla uteserveringar var fulla och Lasses musik spelades överallt. Till och med de gatumusiker man gick förbi spelade och sjöng hans låtar. Det kändes som om hela stan laddade upp för konserten. Den 2 km långa promenadväg som ledde bort till arenan var markerad med stora cirklar på marken där det stod citat från Winnerbäcks låtar, och människor gick i stora klungor bort mot konserten. Det var lite som Håkan och Göteborg. Man kände verkligen att man var i hans hemstad!

Själva konserten var också jätte bra. Man fick gåshud över hela kroppen och det var härligt att bara stå där och sjunga med i alla hans låtar. Han spelade många låtar från sin nya skiva, vilket var positivt eftersom den är så sinnessjukt bra. Det blev en toppenkväll helt enkelt och i morse avslutade vi vistelsen med att sova ut och sedan äta en god hotellfrukost!