Tillbaka

Vilken dag

2014-04-15 18:37:41

Idag har jag haft en sån där riktigt go dag som alla andra bloggmammor har, med hallonsmoothies till frukost, barn som tajmar in vilan samtidigt och härligt kaffelatte-häng i solen. Eller inte. Jag har haft dagen från helvetet. En sån där dag som man inte får erkänna att man har när man är mammaledig (men som jag är helt övertygad om att alla har i mellan åt). Min dag har bestått av att byta bajsblöjor, göra ersättning, diska nappflaskor, göra mat (som inte äts upp), torka barn, torka stolar, torka golv (för det är ta mig fan mat och klet överallt när barnen har ätit) och inte minst med att säga “Nej! Nej! Neej!” och “Jajja!”, “Sluta!”, “Gå därifrån!”. Och vi avrundade dagen med lite härligt intensivt gallskrik i sisådär 40 minuter innan Novalie somnade för natten. Och Levi har inte somnat än, utan ligger inne i sin vagga och gnäller… Underbara dag! “Helt fantastisk!” för att citera alla perfekta Instagram-morsor.

Jag skriver inte detta för att framstå som någon bitter och negativ människa, utan mer för att tala om hur det verkligen är. Ibland. Klart att jag också har stunder då jag tycker att tillvaron är underbar, men den är faktiskt inte alltid det.

På tal om barnen. Jag och Henke har haft något slags hopp om att Levi kommer att bli lite lugnare än den andra vildungen vi har här hemma. Jag kan berätta att det hoppet sakta håller på att dö. Igår sa till och med Henke att Novalie är den lugna nu för tiden, vilket är väldigt illa om man ser till hur icke-lugn hon är. Vi börjar ana, och se tendenser hos Levi… Förr har han varit nöjd med att bara vara still och inte försökt röra på sig så mycket. Nu däremot snurrar och rullar han runt åt alla håll och kanter. Självklart har det med åldern att göra också, barn kan ju inte röra sig så mycket i början. Men jag tyckte ändå att man kände av att Novalie skulle bli en vilding mycket tidigare än såhär. Sen så ska han ha in allt i munnen (också typiskt för alla barn kanske). När man kommer med någon leksak, eller nappflaskan, så gapar han stort och sträcker fram båda armarna helt desperat, haha. Och om man råkar gå förbi honom med nappflaskan i handen (för att man typ ska gå och diska den) så gör han samma sak (alltså gapar stort och sträcker fram armarna), men blir fly förbannad när han märker att man inte ska ge den till honom utan bara går förbi.

Nej, nu ska jag försöka få Levi att somna på något jävla vänster. Sen ska jag lägga mig i sängen och ladda för en ny dag, som förhoppningsvis blir bättre än denna.

Bild från igår.

caisa 2014-04-15 21:19

Ibland händer allt på samma dag!  Hoppas det blir en bättre dag imorgon!