Tillbaka

Ullared 2018

2018-11-14 16:25:46

I torsdags var det dags för den årliga shoppingresan till Ullared igen! Jag, min mamma och min syster brukar alltid åka ner dit tillsammans någon gång innan jul varje år.

För några år sedan beskrev jag min mammas shoppingstil när vi är och handlar på Gekås och då lät det såhär: “Mamma är den lugna, stabila och målmedvetna shopparen. Hon vet vad hon är ute efter och plockar inte på sig mer än nödvändigt”. När jag nu läser detta undrar jag: 1. Var jag full när jag skrev det här?, 2. Saknade jag helt verklighetsuppfattning? eller 3. Har min mamma förändrats radikalt de senaste åren? Min mamma är absolut inte lugn, stabil och målmedveten när hon shoppar, hon är snarare helt galen! Det är hon som har gjort mig och min syster till två helt omdömeslösa konsumenter. Jag minns en gång för några år sedan när vi var på Gekås och mamma var så nöjd över att hon “bara” hade handlat för 2000 kronor. Tills hon insåg att det bara låg nötter och rotfruktschips i hennes kundvagn och hon började fundera över om hon fått med sig något vettigt överhuvudtaget. Ett annat minne jag har som kan bekräfta att mamma absolut inte är någon lugn och stabil shoppare är från en shoppingtur här i Alingsås. Jag, mamma och min syster var i en inredningsbutik och jag hittade en fin köksvåg som jag köpte. Mamma blev avundsjuk och sa “Åh, jag vill också hitta något dyrt!”. Hon var alltså inte avundsjuk på vågen eller ville hitta något fint att köpa, utan det viktiga i sammanhanget var att det var dyrt. Det är helt enkelt sådan hon är min mamma; lugn, stabil, målmedveten och plockar inte på sig mer än nödvändigt (bara nötter för 2000 kronor och dyra saker, oavsett vad de är för något).

I onsdags, alltså dagen innan vi åkte till Gekås, sov jag och min syster hemma hos mamma. På kvällen gjorde jag henne påmind om just det tillfället då hon köpte så mycket nötter. Då gick hon in i deras skafferi och kom ut med några påsar som hon fortfarande, efter flera år, har kvar. Det vittnar om hur illa det faktiskt var (eller om hur dåliga nötter de säljer på Gekås, jag vet inte). Hur som helst. Vi brukar alltid göra en grej av hela Ullareds-resan, och i år åkte som sagt jag och min syster hem till mamma redan kvällen innan. Några dagar tidigare frågade hon oss vad vi ville ha att äta. Min syster föreslog raclette, så det fick det bli. Raclette är en slags grill man ställer på bordet och som man kan värma mat i, till exempel ost, grönsaker, kött och så vidare. Vi planerade alltså att sitta och ha det mysigt vid middagsbordet med vår plockmat som vi skulle värma i lugn och ro. Min mamma hade till och med tidigare under dagen pratat med vår bror om den kommande raclette-kvällen, och skrytit om hur bra hennes raclettejärn som hon haft sedan 80-talet är. Men det fick hon ta tillbaka, för när bordet var dukat och vi satte i kontakten till raclettejärnet gick strömmen i hela jävla huset. Det blev kolsvart och där satt vi med massa kall, otillagad mat på bordet. Vi gjorde några desperata försök att få igång det men alla resulterade i samma sak, det vill säga att det blev kortslutning. Vi fick lite hopp när mamma hämtade en förlängningssladd och det för några sekunder verkade som om det faktiskt skulle fungera. “Ha ha, det är inte min raclette det är fel på!”, hann mamma utbrista. Sen tog det ungefär tre sekunder och så var det kolsvart igen. Då kunde jag inte låta bli att skicka en liten uppdatering till min bror om hur grym mammas 80-tals raclette fortfarande är:

Det bästa med att åka till Gekås är faktiskt inte att fynda och få shoppingbegäret stillat. Det bästa är att få umgås med min syster och min mamma, som bokstavligt talat får mig att gråta av skratt ibland. Minns förra året (eller om det var för två år sedan) då vi satt alla tre inne på Sportbaren i varuhuset och skrattade så mycket att vi inte ens kunde kommunicera med varandra. Då skäms man lite samtidigt som man är väldigt glad att man har människor i sitt liv som får en att skratta så man får ont i magen och som får en att må så himla bra!

Mamma 2018-11-14 19:04

Älskade ungar vad kul vi har på de här resorna.Jag tror vi får införa nån vårvariant också, blir så långt att vänta annars❤️

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Filename: blog/post.php

Line Number: 28