Tillbaka

Söndag

2014-04-13 18:22:26

Nu var det längesedan det hände något här… Jag har bara inte haft någon lust. Och det är inte bara bloggen som blivit lidande utav min avsaknad av livsglädje de senaste veckorna, utan allt annat också.

Jag har ofta massa små projekt för mig här hemma, som att typ måla om hela lägenheten (eller allt innehåll i den i alla fall), jag har ju till och med gett mig på tygmöblerna nu. Soffan som jag började måla förresten, den står där så fint, hälften vit och hälften beige. Jag har i princip inte kommit längre än sen jag skrev om det senast. Det är faktiskt inte likt mig. När jag börjar med något så brukar jag också slutföra det ganska så fort. Jag hatar när det står grejer halvfärdiga. Men det senaste har jag som sagt verkligen inte haft någon lust.

Det var mycket planering inför Levis namngivelse också. Jag stressade sönder hela förra veckan, och när det var över var det som om all energi och lust bara rann ur mig. På kvällarna när barnen har lagt sig så har jag varken känt för att pyssla med något eller sätta mig vid datorn och skriva. Jag har bara suttit mig i soffan och stirrat eller lagt mig i sängen. Typ. Men jag har faktiskt tränat också! Jag hör hur jag framhäver mig själv som värsta soffpotatisen här nu (jag är ju rätt bra på att framhäva mig själv i så dålig dager som möjligt), men som sagt, träningen har jag hållit fast vid sen jag började i februari. Och för första gången sen jag spelade fotboll (som jag la av med i 15-16 års åldern) så har jag verkligen fått in en regelbunden träning!

En annan sak som jag också fokuserat mycket på den senaste tiden, framför allt de senaste dagarna, är att flytta. Vi vill flytta. Inte från Alingsås, men till något större och mer barnvänligt. Hur fokuserar man då på att flytta? Jo, man kollar på lägenheter och försöker byta till sig något. Men att få tag i en lägenhet är ju inte det lättaste, och med tanke på att våran lägenhet är rätt dyr för att vara i Alingsås (på grund utav att den är relativt nybyggd) så är det svårt för oss att byta till oss en större lägenhet (eftersom många som har större lägenhet än vad vi har också har billigare hyra). Men jag har försökt med alla möjliga lösningar, hört av mig till folk och försökt få till triangelbyten (jag var även inne på att försöka få till ett byte mellan 4 personer, men till och med jag kände att det blev för krångligt…). Några som jag har pratat med angående byte har sagt att de ska tänka på saken och återkomma, och det har ju ingett hopp hos oss. Men det har slutat likadant varje gång. “Eran lägenhet är lite för dyr”. Så jävla dyr är den inte!Haha. 7480 spänn betalar vi, för den som är nyfiken. Så skulle någon som läser det här, mot förmodan, sitta inne med en billig 4:a i Alingsås och vara sugen på att bränna lite extra pengar i månaden på en dyr 3:a istället, så är det bara att hojta till!

Det som vi möjligtvis skulle kunna få till ett byte på är att lägenheten är fin och fräsch! Jag tog lite bilder på den här om dan (eftersom vi håller på att försöka byta, såklart). Det är lättare sagt än gjort med Novalie hemma. Att ta bilder alltså. Jag fick börja städa ett rum, ta fram kameran och ta kort fort som fan, gå vidare till nästa rum och göra samma sak där. Det tar liksom 10 sekunder för Novalie att dra fram som en jävla orkan genom ett rum och få det att gå från nystädat till totalt kaos. Min syster ringde mig när jag precis hade städat klart vardagsrummet, och Novalie fortfarande var inne på sitt rum och röjde. “Jag måste lägga på och ta ett kort nu innan Novalie kommer ut”, blev mina ord till henne, med tanke på att jag inte överdriver när jag säger att det tar 10 sekunder för henne att riva hela stället. Novalies tankar när hon kommer ut från sitt rum och ser att det är städat måste vara något i stil med “Åh, mamma har lagt i ordning kuddarna i soffan! Då tar jag dem en och en och slänger åt alla håll och kanter!”. “Nämen, alla böcker ligger där dem ska! Jag måste ta ut dem igen och sprida ut dem över hela golvet!”. Barn gillar liksom inte att leka med sina saker. Bara sprida ut dem över hela stället. I alla fall Novalie.

Såhär städat som det är på bilderna nedan har det nog bara varit under just de sekunderna som jag knäppte bilderna…