Tillbaka

Skrytbilder från semestern

2016-07-18 20:04:30

I min familj måste man göra sport av allting. En sak som vi är bra på att tävla i (och resten av svenska folket också för den delen) är det här med att lägga ut skrytbilder från semestern. För att liksom visa alla att man har bättre väder, äter godare mat osv. “Vad har ni för väder?” skrev pappa och Camilla till mig för ett par veckor sedan, ihop med en bild på ett glas rosé i solskenet. Detta skedde när de var på ett soligt Gotland och jag satt hemma i ett regnigt och grått Alingsås. Camilla och pappa undrade självklart inte vad vi hade för väder här. De visste såklart att regnet pissade ner. De ville väl bara få bekräftat att väderprognosen (som de helt garanterat kollat upp för Alingsås) verkligen stämde och att vi hade det mycket sämre här.

Självklart låter jag inte pappa och Camilla hålla på sådär utan hämnd. När vi var i Kalmar med Henkes familj förra veckan såg jag min chans att ge igen. Jag visste att pappa och Camilla var hemma och jobbade och att vädret var bättre där vi var (för sånt måste man ju hålla koll på). Vi hade bara riktigt bra väder en dag (det var inget jag skyltade med dock, att det bara var en dag alltså) och det var då jag såg min stora chans att ge igen. Från morgon till kväll fick pappa och Camilla digitalt följa med på en resa genom Öland (för det var dit färden gick just den dagen) och en kväll som avslutades med sangria i den tropiska sommarhettan. Jag glömde dock nämna detaljer som att det var 12 grader varmt i havet, att barnen skrek genom hela bilfärden och att det var så jävla kallt på kvällen att man var tvungen att ha dubbla fleecetröjor på sig. Men det är detaljer som jag tror att väldigt många som tävlar i den här sporten glömmer att nämna ihop med sina perfekta bilder i Facebook- och Instagramflödet… Just det. Jag glömde ytterligare några detaljer. I Kalmar bodde vi granne med en minkfarm och det var miljoner flugor i trädgården. Det ihop med minusgrader på kvällen skapade en härlig atmosfär att avnjuta sin sangria i! Då och då osade en stank förbi. Kan ha varit koskit, kan ha varit död mink. Ingen som säkert vet!

Pappa försökte sig på ett kvalificerat försök till att kontra (självklart helt ovetandes om minkfarmar och dubbla fleecetröjor) genom att skriva att de var och tittade på solnedgången nere i Nolvik (den lokala badplatsen hemma i Björlanda) tillsammans med den här bilden:

Jag måste medge att det var nära att han fick mig alltså...

Inatt åker pappa och Camilla till Gotland igen och på onsdag ansluter jag, Henke och barnen. Jag har kollat prognoserna (både för Gotland och här hemma). Det ser bättre ut på Gotland och vi håller nu alla tummar och tår för att prognosen för Göteborg och Alingsås försämras ännu mer så att vi alla på Gotland kan njuta av vetskapen av att vi har det lite bättre. Och självklart bomba er här hemma med bilder på sol, bad och drinkar!

Mamma 2016-07-19 06:42

Ja vi får väl se, jag har också koll på väderprognosen och jag är kvar i Göteborg

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Filename: blog/post.php

Line Number: 28