Tillbaka

Rosa maränger

2016-08-08 14:32:57

Idag har jag och Novalie gjort maränger. Det var inte mitt initiativ. Vi skulle egentligen bakat chockladbollar (det är ungefär där gränsen går för vad jag bör ta mig an när det gäller bakning), men när vi tog fram ingredienser fick Novalie syn på bilder av maränger på sockerförpackningen och ville göra det istället. Jag har bara gjort maränger en gång i mitt vuxna liv (och några gånger när jag var liten) och då gick det åt helvete, därav har jag inte orkat ge mig på det igen.

På receptet som jag hittade stod det att det skulle vara enkelt, vilket är en bra förutsättning när jag ska vara inblandad. Det var enkelt och det blev faktiskt riktigt bra den här gången! De glömde dock skriva med en liten detalj i receptet; att det tar 3 år att vispa skiten så att den får rätt konsistens. När jag var liten brukade vi ibland baka maränger hemma hos min farmor, och jag minns att hon sa att smeten var klar när bunken gick att vända upp och ned utan att den åkte ut. Det var de orden jag gick efter idag och vi stod säkert och vispade i en halvtimma…