Tillbaka

Projekt: boka läkartid!

2015-06-04 14:44:07

Jag misstänker att en hel del av er är väldigt spända på att få höra upplösningen av mitt lilla projekt som jag bekände igår, det vill säga projekt: boka läkartid! För det är precis vad det är, ett projekt. Varför göra det så enkelt för patienterna som att bara låta dem ringa och boka en tid, när man kan dra ut på det så länge att alla hinner dö innan de fått tag på en tid istället?

Men idag kändes det ändå bra. Jag kände det när jag gick upp. “Idag får jag en läkartid, idag kommer det att ske”. Men oj så fel man kunde ha. Det är större chans att jag blir USA:s president än att jag får en läkartid på vårdcentralen i Alingsås. De orden kan ni se som en liten ledtråd till hur det gick när jag ringde dit i morse…

Jag ringde 7.45 i vanlig ordning, och idag, hör och häpna, svarade jag när de ringde upp. Men tror ni att jag fick någon jävla tid? Nej. “Om man har ont i ryggen så brukar vi hänvisa till sjukgymnast som först får göra en bedömning”. Okej? Så jag har alltså i en månads tid försökt ringa och få en jävla akuttid för att få höra något som den första människan jag pratade med hade kunnat säga!? Jag förtydligade min oro för henne och att jag ville att en läkare skulle kolla på mig. Då sa hon “akuttiderna är tyvärr slut”. Först kände jag hur tårarna höll på att komma. Med gråten i halsen svarade jag “mm, okej, aa” på hennes uttalanden om hur fullbokat det är just nu. Sedan fick jag nog, och sa precis vad jag kände. “Jag har försökt få tag på en jävla tid i en månad nu och ändå får jag ingen när jag ringer på morgonen! Jag ligger fan och har dödsångest på kvällarna, jag måste få träffa en läkare!”. Svaret löd “om du inte är nöjd med det här så får jag be dig försöka ringa imorgon igen”.

Ni anar inte hur sjukt sugen jag är på att ringa dit i morgon igen. I can’t wait! Jag kan bara inte få nog av att ställa klockan på 7.45 mina lediga dagar och ringa och småprata med personalen på vårdcentralen för att inte få ut ett skit…