Tillbaka

Pepparrot

2014-01-26 22:34:19

Det är en grej jag har tänkt att jag ska skriva om flera gånger, men som jag inte riktigt fått tid, ork och lust till i detta fullspäckade småbarnsförälder-livet. Har man inte fullt upp på grund utav barnen så är man helt utslagen på grund utav dem. Men nu, flera veckor efter att det utspelade sig, tänkte jag berätta om en sak.

Det var ett par veckor före jul, och jag och Henke hade fått hem Linas matkasse som vi vanligtvis kör på varannan vecka (vi har dock tagit ett uppehåll just nu). Man får alltid ett mejl ett par dagar innan kassen kommer där det bland annat står menyn. I detta mejlet vet jag att jag läste något snabbt i förbifarten om att det var ett tryckfel i ett utav recepten, men tänkte inte mer på det. Och eftersom det var Henke som gav sig på veckans första rätt, och jag inte hade nämnt något, så hade han ju ingen aning. Rätten han lagade var “ugnsbakad lax med senapsdressade rotfrukter och sockersaltad gurka”. Låter inte helt fel va? Men det var just vad det blev faktiskt, helt fel. För det första så stod det i receptet att det skulle vara 2 matskedar salt till gurkan (men egentligen skulle det bara vara 2 teskedar). Det blev ingen sockersaltad gurka där inte, utan det blev snarare söndersaltad gurka istället!

Men det var inte det värsta. Det värsta var när jag tog första tuggan utav de “senapsdressade” rotfrukterna, och får något totalt oätbart i munnen. “Vad i helvete vad det där?” tänkte jag, och frågade nog ungefär samma fråga till Henke. “Ja, det är något som smakar väldigt konstigt…”, säger han då. Jag frågar om han har lagt i rätt saker och det säger han att han tror att han har. Då frågar jag hur han kom fram till att det var rätt (ibland får man ju lite udda saker i kassen som man inte brukar tillaga i vanliga fall). “Jag körde uteslutningsmetoden”, säger Henke då. Den uteslutningsmetoden funkade uppenbarligen inte så bra, eftersom vi kom fram till att Henke lagt i pepparrot istället för kålrot i maten! Han tog alltså pepparroten och skar i centimeter stora kuber och la i bland morötter och potatis. Och eftersom allt var täckt med senapsdressing (det kanske hade varit något för dig Camilla) så såg man ju inte vad som va vad. Det blev med andra ord lite rysk roulette att äta utav denna delikata rotfruktsblandning. En pepparrot bit och man dör! Och gör man inte det så önskar man att man gjorde det om inte annat…

Det var lite komiskt att jag sedan läste detta, på det receptet där pepparroten egentligen skulle vart med i…

Kanske kan vara något att tänka på nästa gång Henke!

Mamma 2014-01-27 09:26

En smakupplevelse

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Filename: blog/post.php

Line Number: 28