Tillbaka

Onsdag

2015-09-24 19:51:55

Efter 4 timmar i en tentasal och en eftermiddag/kväll med kusinligan (barnen och min systers barn) är jag minst sagt trött.

Jag tror att det gick bra för mig på tentan. När jag var klar 10 minuter innan tiden för tentan gick ut, kändes det som att jag lämnade fram en hel bok. Efter nederlaget på förra matematiktentan gick jag in med inställningen att absolut inte misslyckas den här gången. Även om jag lyckades skrapa ihop poäng så att jag tillslut fick godkänt förra gången, så tyckte min lärare att jag hade kunnat förklara med ord och bild och förtydliga hur jag tänkt på en del uppgifter. Denna gången kommer hon inte kunna säga att jag inte varit tydlig. Jag har beskrivit uträkningarna så utförligt att en utomjording skulle förstå vad jag menar.

När vi fick tentan var det ungefär 3-4 papper med som det var tänkt att vi skulle skriva uppgifterna på. Det tog inte lång tid innan de var fulla, och jag var tvungen att be om fler papper. Och med tanke på att jag bara fick 2 papper till, var jag tvungen att gå fram några gånger under tentans gång (eftersom det totala antalet papper jag behövde hämta slutligen blev 13 stycken). Det värsta var att tentavakten typ blev sur för att jag behövde mer papper. “Va? Ska du ha mer papper nu?”, muttrade hon bittert och gav mig 2 ynka papper. “Vad är hennes problem egentligen?”, tänkte jag. Hur kan man bli sur över att någon behöver mer papper att skriva på? Tillslut satt jag och försökte klämma in så mycket text och uträkningar på så lite yta som möjligt för att jag liksom inte vågade gå fram och be om fler papper. Så ska det verkligen inte behöva vara! Men efter att jag ställt mig frågan “Hur kan man vara så bitter?” ett par gånger kom jag fram till svaret. Det kan fan inte vara roligt att vara tentavakt! Deras huvudsakliga arbetsuppgift är ju att sitta och glo i 4 timmar. Tro fan att man blir bitter.

Eftermiddagen bjöd inte på en lugn stund utan den gick i kaosets tecken (ett positivt kaos dock). När barnens kusiner är här så blir det minst sagt fullt ös. Men det är härligt att se dem leka tillsammans! Även om man själv ligger i soffan och känner sig som en urvriden disktrasa på kvällen när barnen sen har somnat…

Jag beställde för övrigt en ny vinterjacka som kom för ett tag sedan. Egentligen längtar jag absolut inte till kylan kommer på riktigt, men det känns inte lika jobbigt att det ska bli kallt när man får inviga vintern med en fin jacka!

(Det här inlägget skulle egentligen ha publicerats igår, men då jag påbörjade det och inte orkade skriva färdigt fick jag göra det idag istället!)

Sofia 2015-09-24 21:17

Fin jacka var har du beställt den ifrån?

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Filename: blog/post.php

Line Number: 28

Erica 2015-09-24 21:56

Tack! Den är från Zara, den här är det : http://www.zara.com/se/sv/dam/kappor/dunjackor/täckjacka-med-löstagbar-huva-c499002p2815869.html

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Filename: blog/post.php

Line Number: 28