Tillbaka

One Mosse

2016-08-15 18:09:27

Igår var vi och återupplevde gamla minnen från förr. Eller jag gjorde det snarare, för Henke och barnen var det första gången. Vi åkte med farmor och mina kusiner till One Mosse, en sjö som ligger vid ett vindskydd i skogen, där vi brukade sova över en helg om året när vi var små. Under den helgen fick man verkligen leva vildmarksliv, eller ja, så mycket vildmarksliv som det blir för en stadsmänniska som mig i alla fall.

Vi täljde barkbåtar, lagade kottsoppa (som vi tack och lov inte åt), bajsade i skogen, badade i sjön som man blev smutsigare av än vad man redan var och när vi kom hem luktade vi och allt vi hade med oss skogsbrand (på grund av all korvgrillning). Trots att man luktade lika illa som man såg ut efter en helg vid One Mosse minns jag att jag alltid såg fram emot att åka dit. Jag har dock fortfarande dåligt samvete för en del saker som hände där. Som den gången när jag och en av mina kusiner tog alla barkbåtar som min storebror hade gjort och slängde i dem i sjön (när han inte såg). Jag minns att han blev jätte ledsen (helt förståeligt) när han upptäckte att de var borta, och jag mådde så dåligt eftersom vi, helt oprovocerat, slängde dem i vattnet bara för att vi tyckte att det var roligt. Eller något. Jag minns inte hur vi resonerade. Inte överhuvudtaget förmodligen.

Hur som helst var det mysigt att vara tillbaka. Jag blev väldigt nostalgisk. Jag har inte varit där sedan jag var barn. Allting var mycket mindre nu. Jag minns det som att vindskyddet som vi sov i var stort, för vi låg hur många som helst där inne. Nu insåg jag hur litet det egentligen var och vi måste legat som packade sillar där i våra sovsäckar. Jag insåg också hur kul det är att göra såna utflykter med barnen och att man verkligen borde göra det oftare…