Tillbaka

Nya naglar

2014-04-02 20:12:24

Idag har jag fixat naglarna! Det är faktiskt första gången som jag gör det. Anledningen till det är dels för att jag har långa naglar naturligt (som jag visserligen inte tagit hand om det senaste, varken klippt eller filat och dem har gått av här och var så det har blivit vassa kanter som jag skulle kunnat döda folk med). Och dels så har jag varit lite rädd för att gå till salong eftersom många som går dit kommer därifrån med världens längsta häxnaglar! Jag tycker med andra ord inte alltid att det blir så snyggt. Och Henke har exakt samma åsikt som mig när det gäller naglar (han är till och med mer anti-häxnaglar än vad jag är) så därför blev jag lite förvånad när jag fick ett presentkort på naglar (som jag alltså utnyttjade idag) när jag fyllde år utav honom. Men med det sagt så menar jag inte att jag blev missnöjd. Jag tycker ju om allt som har med utseende och skönhet att göra och det är alltid kul att testa på något nytt. Och man måste ju inte göra 3 km långa knallrosa naglar med en hel godisfabrik på, utan det finns ju “naturligare” alternativ också!

Jag valde att köra på fransk manikyr! Det känns som ett säkert kort och det passar till allt. Sen tycker jag nog att det är det allra snyggaste också. Less is more, eller vad säger man?

Jag blev jättenöjd med resultatet, men bemötandet på salongen hade kunnat vara bättre. Eller språket hade kunnat vara bättre, rättare sagt. Det var bara asiater som jobbade där och jag kände redan när jag kom in och vi bara utbytt en mening med varandra, att det skulle bli problem att konversera. Så jag höll käften istället, och litade på att dem visste vad dem gjorde. Vi sa väl ungefär tio ord till varandra, jag och tjejen som gjorde mina naglar. Några utav dem var “slappna av”, som hon fick påminna mig om hela tiden, eftersom jag uppenbarligen inte slappnade av i händerna. Och sen i slutet kom något obegripligt mummel ur hennes mun där jag bara kunde urskilja det sista ordet som var “...fint!”. “Va?” sa jag, och hon svarade med samma obegripliga mening igen, så jag bara nicka och såg glad ut samtidigt som jag instämmande sa “aa”, och hoppades på att det inte var en fråga…

Men som sagt, naglarna blev i alla fall fina, och det är ju det viktigaste!