Tillbaka

Novalies födelsedag

2017-06-27 19:34:49

Förra veckan fyllde Novalie 5 år. Som vanligt när barnen fyller år så undrar jag vart tiden tar vägen. Har jag varit mamma i 5 år? Jag kan snart inte längre kalla mig småbarnsförälder ju. Som vanligt tänker jag också tillbaka på hur det var för 5 år sedan när Novalie föddes. På förlossningen. Som gjorde så förbannat ont men som jag också är så förbannat stolt över. Kvinnor och förlossningar är lite som män och gamla lumpenminnen. Det var jobbigt och det var smärtsamt. Men man älskar att berätta för alla om det. Medan alla andra hatar att höra om det. Därför bjuder jag inte på någon sådan historia idag.

På Novalies födelsedag väckte vi henne med falsksång och frukost på sängen (i vårat rum). I år var första året som hon faktiskt frivilligt låg kvar i sängen på morgonen (och sov räv), annars har man liksom fått säga åt henne att stanna kvar där inne. Efteråt fick hon gå in på sitt rum där jag hade förberett en överraskning till henne: en pysselhörna!

Hon älskar att pyssla och jag har haft lite dåligt samvete över hur lite pyssel hon har haft innan. Dagen före Novalies födelsedag sa jag till henne att hon fick lägga sig i vår säng, eftersom jag skulle fixa en överraskning i hennes rum. Då sa hon “När du fyller år mamma, ska jag fixa en överraskning åt dig i ditt rum”. Min goa, fina tjej. Hon är så snäll och omtänksam. Det kan bli spännande att se vad hon ska hitta på för överraskning åt mig…

I söndags firade vi henne med släktkalas här hemma. Som vanligt när barnen ska ha kalas så stressar jag halvt ihjäl mig. Städar hela lägenheten, bakar och förbereder. Och sen när alla gäster kommer är det oftast high life eftersom hela kusinskaran är sju barn mellan 2 och 7 år. Man är mer slut och sliten efter ett kalas med den här släkten än vad man är efter en sen utekväll… Men trots att hela grannskapet förmodligen hörde 5-års kalaset i vår lägenhet blev det en lyckad dag.

Novalie har sedan flera veckor tillbaka sagt att hon vill ha en Hello Kitty-tårta på sitt kalas. Hon har också sagt att hon vill ha cheesecake, “en sån med cookie i botten och vitt ovanför”, som hon själv beskrev den. Alltså en klassisk fryst cheesecake. Därför fick det helt enkelt bli en Hello Kitty-cheesecake till kalaset!