Tillbaka

Novalie 3 år

2015-06-21 19:26:40

För exakt 3 år sedan förändrades mitt liv. Jag blev mamma för första gången, till en liten prinsessa på 3240 gram. Det var du, Novalie. Idag fyller du 3 år och jag är så stolt som en mamma kan bli! Lyckan i dina ögon när du fick sång, frukost på sängen och paket i morse, den lyckan är det jag lever för. Som du sett fram emot den här dagen, och som du förmodligen somnar gott i din säng just nu, tillsammans med pappa som läser din nya bok för dig.

För 3 år sedan var du en liten, liten bebis med mörkt rufsigt hår och med ögon nyfikna på livet. Idag är du “en stor tjej” som du själv säger, som utforskar och upptäcker världen. Ibland säger jag att du är en liten ängel, eller en liten prinsessa. “Nej, jag är en stor tjej!”, säger du då. Men du är inte bara en stor tjej, utan du är en stor tjej med ett stort hjärta. Du är så omtänksam! Som den gången när vi var på Max hamburgerrestaurang och två andra barn stod och bråkade om den enda ballongen som fanns kvar. Då gick du fram till dem och gav dem din ballong. Då var du bara 2 år. Eller häromdagen när jag låg inne i sängen och vilade för att jag hade ont, och du kom in till mig med en ballong och din napp, som du gav till mig. Sedan klappa du mig på kinderna och frågade “Mamma, känns det bättre?”. Så fort du ser att någon är nedstämd är du där och försöker trösta.

Men du är också ett litet energiknippe och ett riktigt busfrö! Så fort du har något bus på gång ser man det i din blick. Du är inte som andra barn. Häromdagen när vi var på lekplatsen satt du på en sån där gunghäst (som var utformad som en älg), men du satt inte på älgens rygg, utan uppe på älgens huvud, bak och fram, och skrek att du var kapten. Du ger oss så många härliga skratt! Du är ärlig också. För ett tag sedan sjöng jag lite för mig själv här hemma, då var du snabb med att säga “Nej, mamma! Sjung inte, du kan inte sjunga!”. Det var något du påminde mig och din pappa om i morse också, efter födelsedagssången. “Ni kan inte sjunga!”. “Nej, men ibland får man göra det ändå”, svarade din pappa. Idag är det som sagt din dag, och jag hoppas och tror att den blev precis så bra som du önskade (bortsett från dina föräldrars förfärliga sång då).

Älskar dig hjärtat, grattis på födelsedagen!

Henke 2015-06-21 20:32

Mitt lilla hjärta <3

Mamma 2015-06-22 07:29

Goa unge❤️