Tillbaka

Måns Zelmerlöws otrohet hyllas

2014-07-08 21:40:19

Jag läste att Måns Zelmerlöw gått ut med att han varit otrogen mot sina tidigare flickvänner och att han nu börjat gå i terapi för sitt problem. Gt:s krönikör Frida Boisen hyllar honom till skyarna för detta, och både tackar honom, kallar honom modig och använder uttryck som “hatten av för en stjärna som vågar berätta”.

Jag tappar helt ärligt talat hakan när jag läser hennes hyllningsord till Måns. Beröm killar som älskar sina flickvänner och behandlar dem med respekt istället. Inte killar som beter sig som svin! Det är väl jättebra om Måns insett att han har problem och söker hjälp för det, men det är fan inte något som är värt att hyllas. “Åh, vad det är synd om Måns som inte kan hålla kuken i styr och går runt och sätter på andra tjejer när han är i ett förhållande”. Nej. Det är inte synd om Måns.

“För ska man vara helt ärlig handlar otrohet bara om en sak: att sätta sig själv först.” Så skriver Boisen. Och jag kan inte annat än att helt och hållet inte hålla med. Otrohet handlar väl för fan inte om att sätta sig själv först? Skulle det vara så skulle det alltså innebära att alla som har ett förhållande vill vara otrogna men “håller sig” för att inte såra sin partner. Jag kanske ska passa på att upplysa både Måns och Frida (och alla er andra som har det sinnessjuka tänket) om att om man verkligen älskar den man är tillsammans med, så vill man inte vara otrogen. Det handlar inte bara om att man inte vill såra sin partner. Det handlar om att man faktiskt inte har något som helst jävla behov utav det.

Men Frida och Måns verkar uppenbarligen vara av samma skrot och korn. Med tanke på att hon i samma krönika berättar att hon varit lika svinig själv, så känns det förmodligen skönt för henne att någon så folkkär som Måns Zelmerlöw går ut och pratar om sina brister. Hon känner igen sig och kan relatera till hans svineri, vilket resulterar i ett jävla obegripligt hyllningstal.

Jag har också varit otrogen. När jag var 15 och saknade ena hjärnhalvan. Men jag skulle aldrig kunna vara det nu. Aldrig. Jag förstår inte hur man kan göra en sån sak och sedan komma hem och se sin partner i ögonen. Jag förstår inte hur fan man kan leva med sig själv när man beter sig så (och nej, jag förstår inte hur den 15-åriga Erican kunde leva med sig själv på den tiden heller). Men till mitt försvar så tycker jag faktiskt att det är skillnad på att bete sig så när man är 15, och när man är 25. Men vissa verkar ju aldrig växa upp. Visst, ligg runt hur mycket ni vill, men ha för fan inte ett förhållande samtidigt!

Håller med. 2014-07-09 07:09

Ett av paren du är vän med ska skilja sig efter över 10 år tillsammans pga otrohet mellan frun och hennes svärfar. Det finns barn inblandade…

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Filename: blog/post.php

Line Number: 28

Angelica 2014-07-10 16:22

Håller med. Det är samma sak med folk som hyllar folk som har slutat att använda droger eller alkohol: “Fan va du är bäst som har slutat” etc.
.... hylla istället folk som har gjort rätt från början till slut. Personer som fattar vad som är rätt och fel.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Filename: blog/post.php

Line Number: 28

Henke 2014-07-11 10:28

Tar mig sig ur ett drog/alkohol missbruk så kan man till viss mån förtjäna hyllningar (alla föds inte som genier), dock är otrohet bara grisigt och inget som borde hyllas.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Filename: blog/post.php

Line Number: 28