Tillbaka

Måla om soffan

2014-03-23 21:03:22

Ingenting är omöjligt. Inte ens att måla om en soffa! När jag berättade för min syster att jag tänkte måla om den så trodde hon att jag blivit galen och skulle börja pensla på med vanlig färg som man använder på trä, haha! Men jag använder självklart textilfärg. Idén kom jag egentligen på när jag målade om barnvagnen med textilfärg för ett tag sedan, men då blev det aldrig till verklighet eftersom jag inte tänkte på att man kunde använda vit färg (vi målade ju barnvagnen svart). Jag har funderat lite på det sen dess, men tänkt att vitt inte kommer att täcka tillräckligt bra. Men för att slippa fundera och verkligen ta reda på hur det låg till istället så ringde jag Panduro (där jag köpte textilfärgen till barnvagnen) och frågade om det var möjligt att måla/färga en beige soffa vit. Och det sa dem att det var, så igår svängde vi förbi där och inhandlade några flaskor färg. Några flaskor för lite dock, för jag har använt alla, och bara kommit så långt som på bilden nedan…

Vi får se hur detta slutar… Jag tror det blir snyggt. Misstänker dock att den inte kommer att vara vit så länge, med tanke på barnen, och med tanke på att vitt aldrig håller sig vitt…

Lisa Revell 2014-03-24 03:19

Blir kanon tror jag! Är det sån färg du stryker på?

Erica 2014-03-24 11:47

Ja, eller man stryker ju efter man har målat för att fixera färgen :) (man kan använda värmepistol också)!

Sofia 2014-07-16 07:59

Hejsan! Ser ju jätte bra ut. Nu i efterhand. Blev soffan bra? Sitter färgen fast? Jag är sugen på att måla mina två beiga smutsiga soffor. Hur många burkar färg använde du? Tack /Sofia

Erica Johannesson 2014-07-16 14:57

Hej! Jag gav faktiskt upp efter halva soffan ungefär, kände att det inte var värt det. Det gick åt väldigt många flaskor, kommer inte ihåg hur många vi köpte, men la nog runt 500 kr och då var inte ens hälften målat… Man ska ju gärna måla två gånger också för att det ska bli snyggt. Och så är det mycket jobb med att fixera också... Så det var helt enkelt mycket jobb, blev dyrt… och resultatet blev väl sådär, med tanke på att det känns svårt att få rent när det blivit smutsigt :/ Det står ju på flaskorna att det ska tåla 40 graders tvätt efter att man fixerat men jag tycker att det gått bort färg bara man tvättar lite för hand :/!

Sofie 2014-11-09 21:32

Hej!
Jag googlade på måla om soffa, är egentligen inne på att måla om två fotpuffar men tänkte man skulle hitta mer om man sökte på soffa, så ramlade jag in här. Lät som mycket jobb, samtidigt ska jag ju inte måla så mycket så då kanske det går lättare? Avvaktar nog lite tills vi flyttat in i vårt nya hus, kanske kan hitta någon plats där dem passar som dem är.

En annan fråga, kände igen både ditt namn och ditt ansikte nämligen (dock i barnform), vet inte hur privat du vill vara på bloggen så utan att skriva för mycket, har du en storebror som börjar på T och gick i en röd skola med ett vitt torn?

Sofie 2014-11-10 06:00

Oj vilken creapy kommentar det blev när inte allt kom med såg jag nu! Sorry! Jag skrev även att jag hette Sofie Nilsson innan jag gifte mig och bodde i samma område men andra i änden. Skrev även att världen är liten i så fall och att du får ha det fint oavsett vilken Erica du är!

Erica Johannesson 2014-11-10 20:12

Haha, det är ingen fara! Ja, det stämmer, det är min storebror och min gamla skola! :) Jag tror jag vet vem du är också! Ja, det går nog lättare att måla om en liten yta. Jag har målat om en barnvagn tidigare (som jag målade svart) och den blev jag jätte nöjd med. Är lite skeptisk till att måla något vitt igen dock, eftersom jag tyckte att det blev smutsigt lätt och svårt att få rent… Detsamma! :)

carina 2016-03-24 01:51

Tänkte bara säga att det går o måla skinnsoffor med vanlig väggfärg. Det har jag gjort för flera år sen o det sitter kvar ännu.