Tillbaka

Linsundersökning och nya glasögon

2015-06-16 16:42:29

Idag har jag bokstavligt talat sett världen med nya ögon! Var precis och gjorde synundersökning för linser, och fick behålla ett par endagslinser på. När jag gick ut från optikern öppnade sig en helt ny värld. Jag kan numera se allt! Jag kan se konturerna av varje grässtrå på gräsmattan och varje löv på träden. Jag behöver inte anstränga mig för att se vad det står på skyltar och ja, allt är lite skarpare helt enkelt.

I förra veckan beställde jag ett par glasögon också. Jag är dock inte redo att ha glasögon på heltid ännu så därför var jag även och testade ut linser idag. Efter en massa velande fram och tillbaka fick det bli dessa:

För er som undrar vad jag har för synfel, så är jag lätt närsynt med ett litet brytningsfel. Styrkan som jag har på glasögonen är -0,75 på ena ögat och -0,50 på det andra.