Tillbaka

Levis första plagg

2016-05-13 18:10:37

Jag och Henke har gjort iordning varsin låda till barnen med kläder från när de var nyfödda och framåt, som vi vill spara och som de kan få när de blir stora (och kanske använda till sina barn, om de får några). Det är mest plagg från den första tiden, från speciella tillfällen som till exempel deras namngivelse och liknande. Idag tittade jag igenom deras lådor lite grann och hittade bland annat denna bodyn i Levis låda:

Denna söta minibody fick Levi av pappa och Camilla när han var nyfödd. Visade den för Henke. Han tyckte att den var så otroligt liten att han sa “den där måste ju vara söndertumlad”, haha. Men det är den inte! Hans första plagg är så sjukt små. Detta är storlek 44 (Levi vägde bara 2800 g och var 46 cm när han föddes, trots att han (eller jag?) var fullgången)!

Båda barnen var ganska små när de föddes. Vi som hade köpt kläder i storlek 56 innan de föddes fick be våra nära och kära (som gärna ville skämma bort barnen med lite kläder första gången de träffade dem) att köpa kläder som var mindre än 50. Minns att min syster (som ännu inte hade träffat Novalie men skulle köpa kläder till henne) inte trodde att hon kunde vara så liten att kläder mindre än 50 skulle passa…

Jag är som jag sagt tidigare klar med att producera barn (haha) men ibland är det nästan så att man får återfall. Dessa sjukt söta små kläder gör ju att man nästan blir lite sugen i alla fall.