Tillbaka

Levi 5 år ❤

2018-11-04 17:11:07

Den 8 oktober fyllde Levi 5 år. Och jag inser att det är ganska exakt ett år sedan jag skrev någonting här. Det senaste året har varit jobbigt, intensivt och stressigt på många olika sätt, och det är anledningen till att jag varken haft tid, lust eller ork att skriva. Men nu har saker och ting börjat falla på plats och jag har hittat ett lugn i vardagen igen.

På kalasdagen hjälpte Novalie och Levi till att dekorera tårtorna. När jag berömde de och sa att det blev fint svarade Levi ”Ja, vi behöver ingen mamma längre!”. Så ja, nu när barnen är så stora att de kan dekorera sina tårtor själva tycks jag alltså ha fullgjort min uppgift som mamma…

Inför kalaset frågade jag Levi vilket språk han ville att vi skulle sjunga födelsedagssången på. Jag hade väntat mig svenska eller engelska som svar, men Levi hade helt andra planer och svarade persiska! Av förklarliga skäl blev det ingen sång på persiska. Levi kan i för sig den på det språket eftersom de sjunger på olika språk på förskolan. Men vi andra i familjen har tyvärr inte samma språkkompetens, så det fick helt enkelt bli på svenska, som vanligt.

Jag brukar alltid fråga barnen vad de vill ha för tårta när de fyller år, och i år ville Levi ha en med Batman på. Den var både enkel att göra och blev väldigt fin så det var ett tacksamt tema att få. Det var värre när Novalie fyllde 6 år i somras och ville ha en enhörning på sin tårta (med massa små detaljer). Det finns en anledning till att bilder på den tårtan inte är publicerade någonstans.

Nu har man alltså en 5-åring och en 6-åring här hemma. De mest intensiva småbarnsåren är förbi och om jag ska vara ärlig så är det ganska skönt. Alla åldrar har sin charm såklart, men det är skönt att de blir större, att se de växa och ta mer ansvar och klara mer saker på egen hand. Levi insåg själv att han blivit större häromdan. Han stod i duschen och jag skulle skölja hans hår. I vanliga fall vill han ha en liten handduk för ansiktet så att han inte ska få vatten eller schampoo i ögonen. Denna gången struntade vi i det och Levi insåg att det inte var jordens undergång för det, och sa ”Jag har nog blivit större mamma, för jag behöver ingen handduk längre”. Min stora, lilla kille! ❤