Tillbaka

Kvällsanalys

2014-03-20 21:19:55

Det är lite intressant att mitt läsarantal nästan fördubblas när jag lägger in en bild på min kropp. Oavsett om det är en snygg bild eller en bild tagen dagen efter jag tryckt ut min andra unge.

Jag är mycket väl medveten om vad som lockar läsare och jag visste när jag la ut bilderna på mig i bikini förut att folk skulle klicka sig in här. Man kan ju se rätt mycket som har med läsarstatistiken att göra på Google Analytics. För er som inte vet vad det är (för jag tror nog jag har en del läsare som inte vet) så är det en sida som jag har kopplat upp min blogg på, så att jag kan se hur många som besöker min blogg varje dag, från vilka städer/länder mina besökare kommer från, om de som besöker bloggen använder mobil eller dator och så vidare. Jag kan även se hur många som klickar sig in här via mina automatiska Facebook-länkar till varje inlägg. Och det är det som jag tycker var lite intressant idag. Jag har 394 vänner på Facebook (det var jag tvungen att kolla upp, har inte direkt såna siffror i huvudet). Över 100 utav dem klickade sig in på min blogg idag, förmodligen på grund utav att de såg att jag lagt upp en bild på min kropp. Hur många utav dem lämnade något som helst spår efter sig? 4 pers. Som gillade inlägget via Facebook. Och jag är helt övertygad om att minst 70 utav de övriga personerna aldrig ens skulle erkänna att dem varit här.

Via Google Analytics kan man även se snittlängden på besöken, som brukar ligga på ungefär 1-2 minuter. En rätt lagom längd för att läsa ett normallångt blogginlägg. Gissa vad snittlängden låg på idag, på de läsarna som kommit hit via Facebook? 17 sekunder(!). På 17 sekunder hinner man knappast läsa min A4-långa novell jag skrev till bilderna jag la upp förut. Alltså har de allra flesta bara klickat sig in på bloggen, skrollat ner, kollat på bilderna, och dragit igen. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om det. Jag bryr mig inte så mycket egentligen. Eller bryr mig gör jag ju, eftersom jag analyserar det. Men jag blir inte ledsen, folk får väl gå in här av vilken anledning de vill. Och jag är inte bara medveten om vad som lockar läsare, utan vad som lockar olika sorters läsare också. Och det är väl därför jag inte visar SÅ mycket hud längre, eller skriver om sexrelaterade saker stup i kvarten. För jag har inte det behovet längre.

Vad ska jag egentligen med 17-sekunders läsarna till? Jag känner inte längre att jag behöver ha så många läsare som möjligt. Utan läsare som faktiskt bryr sig om vad jag skriver! Mitt inlägg nedan kanske vittnar om annat, det vill säga att jag faktiskt visst vill ha många läsare och att jag söker bekräftelse. Och jag kan väl inte sticka under stolen med att jag vill att folk läser min blogg. Men när jag skriver saker eller lägger upp bilder så tänker jag också på vad JAG skulle vilja läsa i någon annans blogg. Jag vet att folk är nyfikna på hur kroppen ser ut efter en (eller som i mitt fall två) graviditeter. Speciellt om man är kvinna, eftersom man antingen själv har gått igenom en graviditet, eller någon gång i framtiden förmodligen ska göra det. Så nej, det har inte bara med bekräftelse att göra, utan också med en efterfrågan som jag tror finns. Sen att jag får noll jävla respons av mina läsare ibland är en annan femma. Jag kräver inte att folk ska skriva “åh, vad snygg kropp du har” eller liknande, och jag syftar inte heller bara på inlägget nedan, utan på mina blogginlägg i allmänhet. Ni är sjukt dåliga på att kommentera (bortsett från några trogna läsare som ofta kommenterar och gillar via Facebook)!

Nej, nu har jag analyserat och gnällt färdigt för idag. Undra förresten hur många som orkade läsa ända hit, och hur många som somnade på vägen? Jag vet en som kommer att somna inom en snar framtid i alla fall. Rubriken “Kvällsanalys” som jag valt till inlägget är ju för övrigt raka motsatsen till att lägga ut en bikinibild. Det blir nog ingen läsarstorm över det här inlägget precis…

Björn Revell 2014-03-21 07:43

Jag läser alla inlägg för att du skriver på ett bra och intressant sätt. Vissa historier du har skrivit är riktigt roliga med :-) (tänker ullareds resan)

Erica 2014-03-21 10:11

Tack så mycket Björn!

Cj 2014-03-21 12:43

Jag klickar in mig här varje dag. Har läst din blogg länge, dock så lämnar jag nästan aldrig kommentarer. Men eftersom jag kollar varje dag så tycker jag uppenbarligen om att läsa din blogg ;)

Bunk 2014-03-21 16:51

Kan säga att jag har kikat in på blogg då och då i några års tid nu. Hittade bloggen via någon tråd på Flashback (snygga bloggerskor eller dylikt)
Så varför kollar ja in på din blogg? Anledning 1 är givetvis i mitt fall att jag tycker du är snygg och att du inte är en “blåst blogghora” om man nu kan uttrycka sig så. Sen att jag sällan läser hela dina inlägg är en annan femma :)

darya 2014-03-22 00:12

Försökte att fixa det med men jag förstår inte var jag ska klistra in koden? :/ Behöver nog lite hjälp med hur jag ska göra :(

Erica Johannesson 2014-03-22 21:53

Haha, för att jag inte är “en blåst blogghora”? Det var ju…. snällt. Haha…  Tack Cj :) Och Darya, menar du google analytics? Jag vet inte heller hur man gör för jag tror det var Henke som fixade det åt mig! Men jag kan ju fråga honom, om det nu var det du menade?

darya 2014-03-23 13:05

ja tack gumman det var exakt det jag menade

Bunk 2014-05-04 16:07

Här kommer ett jävligt sent svar! Jobbade men en kille för några år sen som hade en sån där minilaptop och han klagade över att när han kom hem efter att ha jobbat borta en längre tid så brydde hans sambo mer om att laptopen hade kommit hem än honom. Han klagade över blogghoror osv därför så skrev jag så :)

Menade absolut inget dumt, bara det att du använder ju faktiskt skallen när du skriver ett inlägg och håller inte på massproducera inlägg om att du och din bästa väninna satt på waynes 3 timmar idag och skvallrade.