Tillbaka

Kroppen efter graviditet, del femtioelva

2014-03-20 11:37:37

Jag ställde mig på vågen på gymmet igår (eftersom vi inte har någon hemma), och den visade mindre än vad jag vägde innan jag blev gravid med Novalie (53 kg)! Ni kanske tycker att jag blivit viktfixerad, men testa själva att bli gravida och växa till en stor badboll, och sedan gå ner kilona igen och se hur jävla skönt det känns! Det sägs ju att man inte vet vad man har föränn man förlorar det, och lite så kändes det att bli gravid (och nu syftar jag bara på det kroppsliga och inte på barnen, som självklart är den största vinsten, men det tycker jag inte att jag egentligen behöver säga, för det är som sagt en självklarhet). Det var alltså först när jag blev gravid och började växa som jag insåg hur smal jag var innan!

Det är sånt snack om att man inte ska bry sig om siffran som vågen visar, utan känna hur kläderna sitter och hur man tycker att man ser ut när man kollar sig i spegeln. Men jag måste ha den där siffran på vågen för att få svart på vitt att det har hänt någonting. Och jag trodde att jag skulle vara nöjd när jag nådde samma vikt som jag hade innan. Men det är jag inte. Även om jag väger lika lite som jag gjorde förr så har inte kroppen riktigt samma form. Jag har fortfarande en liten utputande mage kvar och jag trodde att det skulle försvinna när jag nådde denna vikt, men det gjorde den inte.

Såhär ser min kropp ut lite mer än 5 månader efter min andra graviditet! Jag är toknöjd över hur jag ser ut framifrån, men då har jag inte visat er “dödens vinkel” som jag kallar den, det vill säga min profil från vänstra sidan. Där har jag några bristningar och så putar magen ut lite som sagt. Och den putar ut lite mer på vänstersidan av någon anledning. Hypokondriker som man är så har jag självklart funderat över om det är en fet jävla cancertumör där inne och träffat läkare (tre gånger närmare bestämt)! Men alltid fått samma reaktion. Typ en spark i röven ut ur deras dörrar med informationen om “att du inte har cancer lilla vän”. Så jag får väl helt enkelt återkomma när jag har ena benet i graven och mitt liv inte går att rädda längre. Men hur som helst, här är bilderna på min kropp!