Tillbaka

Kroppen efter andra graviditeten

2014-01-07 10:41:53

Jag är 23 år och har redan fött två barn. Det känns sjukt när man tänker efter! Jag har varken haft bråttom eller velat vänta länge med barn. Innan jag och Henke bestämde oss för att köra på, så kände jag att jag i alla fall ville ha mitt första barn innan jag blev 25. Nu har jag som sagt inte ens fyllt 24 (fast jag gör ju det om ett par veckor) och har redan två! Nu för tiden så anses jag väl som en ganska ung mamma, fast förr när mina föräldrar (och mor- och farföräldrar) fick barn var det kanske inte så ovanligt att ha två barn vid den här åldern…

När Novalie var några månader gammal minns jag att jag skrev något inlägg om hur det var att vara mamma. Det handlade väl kort och gott om hur enkelt jag tyckte att det var och hur lätt jag tyckte att det var att anpassa Novalie till rutinerna jag hade innan. Jag ska inte säga att jag tar tillbaka det jag skrev, för det var ju så jag kände just då. Med ett barn, som dessutom inte var så gammalt. Men nu, när jag har två barn, ett som är över ett och ett halvt, och ett som är tre månader, känner jag helt annorlunda. Vissa dagar är jag helt slut (de flesta faktiskt)! Novalie är väldigt beroende (som förmodligen de allra flesta barn) utav sina rutiner. Och även om jag vill rucka på dem ibland för att kunna vara mer flexibel, så känns det inte alltid värt det.

Hur som helst. Två graviditeter har satt sina spår. På min kropp. Det blir nog värre och värre för varje graviditet också kan jag tänka mig (det är väl rätt logiskt kanske). Min kropp har tagit mer stryk efter andra graviditeten (eller kanske är det båda tillsammans). Efter att jag fött Novalie hade jag i princip inte en enda liten bristning. Jag har inte speciellt mycket bristningar nu heller men jag har fått några stycken på ena höften som stör mig enormt. Bortsett från det är jag nöjd med min kropp för att ha fött två barn. Jag var hos läkaren här om dagen (eftersom jag är hypokondriker och tror att jag har cancer hela tiden) och hon kände på min mage och tyckte att den var väldigt liten och hade läkt väldigt bra för att ha fött två barn, och så nyligen.

Den första bilden är jag inte på något sätt stolt över, men så såg jag ut 1-2 dagar efter att jag hade fött Levi. Och den andra bilden är tagen idag, 3 månader efter förlossningen!

Anna 2014-01-09 08:27

Vilken fin kropp o bh :) vart köper du dina underkläder?

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Filename: blog/post.php

Line Number: 28

Sara 2014-01-09 10:58

Heej, jag har läst din blogg länge nu och undrar om du har nån bild från sidan så man ser skillnaden bättre?

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Filename: blog/post.php

Line Number: 28

Erica 2014-01-10 13:29

Tack så mycket! Jag köper dem oftast på vanliga butiker som H&M och Lindex!

Ja det har jag nog, vill inte lägga ut någon sån bild i nuläget, men kanske längre fram, när jag har ännu bättre efter-bilder ;)!

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Filename: blog/post.php

Line Number: 28