Tillbaka

Katthammarsvik och ponnyridning

2016-07-30 17:50:09

Jag älskar när man hittar på oplanerade och spontana saker! För några dagar sedan var vi i Katthammarsvik. Det var visserligen inget spontant utflyktsmål, snarare tvärtom. Dit åker vi varje gång vi är på Gotland. Det finns en fin strand där, som är tacksam att vara på när man har barn (bland annat för att det är långgrundt). Men framför allt finns det en väldigt bra restaurang/rökeri där, som vi brukar äta lunch på.

Vanligtvis brukar jag äta fisksoppa när vi är där (varför variera sig liksom). Men i år tog jag faktiskt en räklåda istället! Det var riktigt gott, jag kan verkligen rekommendera rökta räkor om man inte har provat det…

Men till det där jag skrev om att göra spontana saker. Vi var som sagt där häromdan och på vägen hem svängde vi av vid en skylt som det stod “Ridning” på. Jag hade i bästa fall väntat mig att barnen skulle få rida runt i en hage tillsammans med någon ridskolefröken, men det visade sig att man fick låna/hyra en ponny i 20 minuter som man själv fick leda. Vi slapp dessutom rida runt i någon tråkig hage och kunde gå iväg på en promenadväg istället. Det var jätte mysigt!