Tillbaka

Jag vill erbjuda Jimmie Åkesson en säker och trygg väg rätt ner i helvetet

2016-08-28 14:56:08

Häromdan låg det ett reklamblad från SD i brevlådan som jag tog upp och läste. Jag brukar vanligtvis ignorera allt som har med SD att göra. Jag brukar i för sig ignorera allt som ligger i vår brevlåda också. Ibland öppnar jag den när jag går förbi och ser om det vekar ligga något vettigt i den. Det gör det sällan, så då bara stänger jag den igen. Som en oansvarig tonåring. Just när det gäller posten har jag inte riktigt blivit vuxen ännu (och det finns fler saker att lägga till på den listan, alltså delar av vuxenlivet som jag inte riktigt lärt mig att ta ansvar över ännu). Det hör väl lite till min personlighet också. Lat och slarvig. Två perfekta egenskaper att besitta när det gäller att strunta i posten. Om det ligger ett brev i brevlådan som det står mitt namn på och som ser ut att komma ifrån något seriöst ställe brukar jag åtminstone ta in det. Men sen kan det ligga inne på någon bänk eller i någon hög med reklam i flera veckor. “Oj då”, tänker jag när jag får syn på det igen, och hoppas på att det inte var något viktigt. Reklamen som ligger i brevlådan (trots att jag, efter att vi bott här i flera månader, äntligen orkade sätta dit en lapp med orden “Ingen reklam” på) brukar jag ta in när det ligger så mycket där att brevlådan inte går att stänga. Då åker reklamen in på trappan och sen ligger den där tills vi orkar lägga den i en kasse och köra iväg den till någon återvinningsstation.

Hur som helst. Det här inlägget skulle inte handla om hur totalt värdelös jag är på att ta in vår post utan snarare om hur totalt värdelösa SD är. Det första som slog mig när jag läste deras reklamblad var deras brister i att hantera det svenska skriftspråket. Om man går in på SD:s hemsida och läser vad de vill satsa på när det kommer till skolpolitik så handlar en av de centrala punkterna om att de vill öka satsningen på kunskaper i svenska språket. Det är lite ironiskt då de uppenbarligen inte själva behärskar det svenska språket. De första som borde ingå i den satsningen är deras egna medlemmar så att de till att börja med kan lära sig att skriva ett reklamblad på normalkorrekt svenska.

Jag gick som sagt in på SD:s hemsida. En fråga som dök upp i huvudet medan jag kikade runt på sidan och läste om deras inställning till olika områden inom politiken var; är det Sveriges tredje största parti som ligger bakom den här hemsidan eller är det smurfarna? Svenskan var visserligen okej (för att vara dumma i huvudet), men deras åsikter är verkligen skrämmande (inte för att smurfarna på något sätt är skrämmande, utan mer för att jag såg hela deras hemsida som ett skämt). De har tydligen inte bara en medeltida syn när det gäller invandring och mångkultur, utan också när det gäller andra saker, till exempel skillnader mellan könen. “Som tidigare nämnts är det Sverigedemokraternas uppfattning att det existerar medfödda skillnader mellan de flesta män och de flesta kvinnor som går bortom det som kan observeras med blotta ögat. Vi är också av den uppfattningen att de manliga och kvinnliga egenskaperna i många fall kompletterar varandra och av bland annat den orsaken anser vi att alla barn bör ha rätt till både en mor och en far i sitt liv”. De är av en jävla massa uppfattningar men fakta baserad på vetenskaplig grund lyser starkt med sin frånvaro. När man läser om vad SD har för åsikter är det lite som att resa tillbaka i tiden sisådär några hundra år. Är det här skrivet år 2016 eller är det något som skrevs ungefär samma tid som när man trodde att jorden var platt?

Jag spyr lite på att SD påstår att de bryr sig om invandrare och flyktingar. De bryr sig inte ett skit. Jag läste något i deras fina lilla reklamblad om att de vill erbjuda flyktingar en säker och trygg väg tillbaka till sitt hemland igen. Jag känner att jag skulle vilja erbjuda Jimmie Åkesson och co en säker och trygg väg rätt ner i helvetet. För det är ju dit de vill skicka människor. Människor som flytt för sina liv vill de sända rakt tillbaka till det helvete som de kommer ifrån. SD bryr sig inte om flyktingar eller invandrare. Varför inte bara säga som det är istället? “Hej! Vi är ett gäng outbildade rötägg som inte bryr oss om några andra än oss själva. Vi kan varken skriva på normalkorrekt svenska eller uttrycka oss formellt och vi vet knappt vad politik är för något men ändå driver vi ett parti. Om du vill ha en högt uppsatt position inom partiet är det meriterande om du inte kan skilja på “de” och “dem” och om du vet hur man svingar ett järnrör. Är du lika dum i huvudet som vi är så rösta på oss!”. Det hade räckt på deras hemsida. De hade säkert fått lika många röster ändå, för de lyckas garanterat inte lura med sig några människor med sunda värderingar genom sina påhittade historier om att de bryr sig om andra människor och genom sina “fina” formuleringar. Det är idioter som röstar på SD. De är rasister som skiter fullständigt i andra människor.

Sofia 2016-08-30 17:14

Är det något fel med att vara “outbildad” ?:)

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Filename: blog/post.php

Line Number: 28

Erica Johannesson 2016-08-30 18:39

Haha nej, verkligen inte. Det är något fel med att vara rasist. Sen tänker jag mig i alla fall att politiker på den nivån har någon form av utbildning i bagaget (men det ger inte Åkesson sken av, och inte någon annan i partiet heller eftersom de inte ens kan stava). Men jag kanske borde valt ett annat ord istället för “outbildad”, om det låter som att jag tycker att det är något fel på att vara det. Det tycker jag inte. Men är man som sagt politiker på den nivån så borde man ju gått någon form av utbildning kan i alla fall jag tycka (det kanske han har, men ja, det märks inte i alla fall…). Sen är såklart inte det det största problemet när det gäller honom. Det största problemet är ju som sagt att han är rasist och dum i huvudet.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Filename: blog/post.php

Line Number: 28

Peter Hansson 2016-12-11 21:35

JÅ ser till att Sverige inte blir ett muslimskt land. Kolla tjugo år tillbaka i tiden, och sen fram tills dd. Och se skillnaden!
Bara ett lilla ex. Där finns mer än femtio ställer i Sverige var en ambulans inte kan ta sig in utan polis eskort, varför… Det är inte en Svenning som kastar sten och annat på ambulansen!
Största delen av dom som sitter i fängelse har ett inte svensk efternamn, borde några larm klockar inte börja ringa då?? var är samhället på väg om ingen försvarar vår värder och normer, vi var engång vikingar!
Detta är faktum! För tjugo år sen blev färre kvinnor våldtagna, än i dag.
Jag har tillgång till kriminal rapporter och statistiska analyser om gällande brottslighet, tyvärr tydligen att ser att Svenska efternamn ses mindre än utomlands.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Filename: blog/post.php

Line Number: 28