Tillbaka

Inredning

2019-01-10 20:15:13

Jag älskar inredning och att fixa och göra fint hemma! Men känslan för hur man inreder ett hem har inte alltid funnits där. Jag minns att jag i övre tonåren började oroa mig för hur det egentligen skulle se ut i mitt framtida hem, eftersom jag likt de flesta tonåringar inte hade en aning om vad som var snyggt eller fungerade ihop. Med tanke på hur det såg ut i mina första boenden var oron helt befogad.

Det första stället jag skulle inreda helt själv var ett rum (och ett badrum) på ett internatboende i anslutning till den skolan som jag började på då. Det mesta fanns visserligen redan i rummet, men jag ville sätta min egen prägel på det också. Det skulle jag aldrig ha gjort. Jag minns att jag, mamma och min syster åkte till IKEA inför flytten och inhandlade hemska saker till rummet. Jag köpte bland annat en knallgrön, rund badrumsmatta med matchande handdukar. Men det var inte färgklick nog för mig så det följde även med ett knallrosa duschdraperi. Det tror jag visserligen att jag köpte på Lagerhaus, där jag även passade på att inhandla små klisterfigurer som jag satte på kaklet i badrummet. Jag minns inte hur de såg ut, men jag minns att de var färgglada och allmänt osmakliga. Precis som allt annat jag köpte till mitt lilla krypin.

Det är tur att saker och ting förändras! Det var nog inte förrän jag såg Henkes systers hem för första gången som jag fick upp ögonen för den inredning som jag tycker är fin idag. Det vill säga ljust, vitt och lantligt. Såhär har jag och barnen det i vår lägenhet som vi bor i nu (en sanning med modifikation visserligen eftersom dessa bilder är tagna när det är nystädat och tillfixat):