Tillbaka

Helgen

2014-01-19 21:09:35

Vilken helg! Vi har haft fullt upp sen i fredags fram tills nu.

I fredags kväll kom Sofia och Magnus hit på raclette- och spelkväll. I lördags, alltså igår, fyllde jag 24 år. Och jävlar vilken fest det blev! Inte för mig dock. Utan för Thomas, Henkes syster pojkvän. Som fyllde 30 i fredags och som vi firade igår. Att kalla det fest kanske dock är en överdrift, men en trevlig middag med jättegod mat och trevligt sällskap var det sannerligen!

Vad som var mindre trevligt var mitt utbrott i bilen på väg dit. Jag hade nämligen valt att ha på mig en kort klänning dagen till ära, men jag hittade inga hela och rena strumpbyxor hemma. Så jag kom på den smarta idén att svänga in på Ica Maxi på vägen dit och köpa ett par nya. Jag kunde dock inte med att gå in själv med tanke på att jag hade bara ben i minusgrader så jag lämnade över ansvaret till Henke. Redan där borde jag förstått att det skulle gå åt helvete, men jag hade ändå lite hopp om att det kunde bli rätt, eftersom jag förklarade i minsta detalj hur de skulle se ut. “Mörkbruna, storlek 36/Small, och absolut inte hudfärgade!”. Jag tänkte be han ta svarta för att vara på den säkra sidan, men jag tyckte att mörkbruna skulle passa bättre till klänningen. När Henke kom tillbaka till bilen och vi började köra iväg så tog jag upp strumpbyxorna ur påsen för att kolla vad det blev för några. Högst upp i ena hörnet på förpackningen där det står vad det är för färg så står det “TAN”. Alltså “solbränd”. Och längst ner i hörnet där det är ett litet hål som man kan se färgen på strumpbyxorna så skymtar jag en färg som inte ens Björn Ranelid skulle våga vistas i. Helvete! Mitt utbrott var ett faktum och även om jag visste att Henke hade gjort sitt bästa så kunde jag inte dölja mina känslor. Jag betedde mig fruktansvärt omoget faktiskt, sådär som bara tjejer kan när de har PMS och inte hittar något att ha på sig och allt bara ser förjävligt ut, ungefär.

Jag överlevde trots allt dagen i strumpbyxor ala Ranelid (tro det eller ej), och när vi kom hem på kvällen var det dags för spelkväll nr 2 med Sofia och Mange (och Ottilia och Vilton). Vi hade lagt Novalie för natten innan dem kom hem till oss, men hon vaknade efter ett par timmar och var näst intill otröstlig, och jag kände att enda möjligheten att lugna ner henne och få henne att somna om på var att ta in henne i våran säng. Men för att göra det så behövde jag ta henne genom hela lägenheten, vilket skulle innebära att hon skulle se alla våra gäster, och absolut inte vilja sova igen. Så jag fick snällt be hela sällskapet att gå in på våran toalett medan jag bar över Novalie till vårat rum. Så det var bara för Sofia, Magnus, hunden (dem passar Tyson denna veckan) och barn och alltihop att gå raka vägen in i badrummet. “Varför ska vi vara här inne?” hör jag Ottilia säga. Vadå? Det är la helt normalt att avbryta spelkvällen helt plötsligt och gå in allesammans på toa en stund!

Idag har vi varit hos min farmor, dels för att fira mig och min lillebror (som också fyller år i januari) men kanske mest för att vi blev magsjuka över julen och inte kunde vara där på juldagen som vi alltid brukar vara. Pappa ringde för ett par veckor sedan och frågade vad jag ville ha att äta när jag fyllde år. Han sa att jag fick välja precis vad jag ville, så jag drog till med baconinlindad oxfilé, kantarellsås och potatisgratäng. Min lillebror fick också välja vad han ville ha, och hade bland annat valt lamm och hasselbackspotatis, så det blev med andra ord en väldigt massa gott att välja mellan. Pappa hade dessutom gjort kalvfilé och mögelostsås (finns nog ett finare ord för det) också! När vi satt och njöt som mest utav maten så säger min lillebror något i stil med “Kalvfilé, lamm… Mmm, det är bara nyfödda djur vi äter!”. “Men för fan Andreas håll käften!”, sa jag till honom då, varpå han sa “Folk brukar inte uppskatta när jag håller på så när man äter…”. Nähä? Konstigt.