Tillbaka

Håkan på Ullevi

2016-06-07 20:56:45

I söndags var jag och Lina på Ullevi och såg Håkan.

Innan vi begav oss mot konserten hade vi fått för oss att vi skulle grilla i Slottskogen, så det gjorde vi. Eller ja, till en början såg det inte ut som att det skulle bli så mycket grill. Vi var och handlade kvällen innan och en Ica Basic engångsgrill för 10 kronor slank med ner i kundkorgen. Ett riktigt kap trodde jag. Jag var helt övertygad om att det inte skulle bli några problem att få tänt den, då jag aldrig någonsin haft problem med att tända en engångsgrill. Men när både Henke, Lina och min syster Sofia började dra upp gamla historier om engångsgrillar som inte gått att tända, och då jag dessutom köpte den billigaste jag kunde hitta, började ändå tankarna om ett grillfiasko att smyga sig på... Men jag kände mig ändå hyfsat säker på min sak, och när Lina in i det sista frågade mig “Kan du verkligen det här med att grilla?”, lugnade jag henne med att “Ja, herregud, det här blir inga problem!”. Men som ni säkert förstått vid det här laget så var det just det de blev; problem! När vi tände eld på den där lilla pappersbiten (eller vad det nu är) som ligger inne i grillen och som liksom ska få fart på det hela, så gick den bokstavligt talat upp i rök. Den brann upp helt enkelt men kolen hände det inte ett skit med. Så där satt vi, svinhungriga, med våra råa grillspett och korvar och med en helt värdelös engångsgrill. Men skam den som ger sig! Vi började att lägga i löv, pinnar, ja, allt möjligt som man kan tänkas tända eld på i grillen. Men mitt i det som kunde varit början till en skogsbrand la tändaren av! Den stendog. Jag fick dock löst en ny tändare och efter att vi tryck i halva Slottskogen (i form av löv och pinnar) samt allt antändningbart vi hade med oss (till exempel hela kartongen som grillen låg i) blev det äntligen eld och lågor i grillen. Det var första och sista gången jag köpte en engångsgrill från Ica Basic i alla fall…

Efter vårt lilla grillparty blev det som sagt Håkan på Ullevi ♥