Tillbaka

Gotland 2016

2016-08-06 18:01:04

Nu är vi hemma från Gotland. Vi kom närmare bestämt hem i onsdags men vi har fortfarande inte riktigt kommit i fas ännu. Vägen hem var ganska jobbig. Först och främst hade barnen bestämt sig för att leva rövare på båten (de hade alltså bestämt sig för att var som de oftast är). När vi äntligen fick åka av båten möttes vi av grå himmel och ösregn. Med andra ord; det vädret man verkligen vill ha när man ska köra bil i fyra timmar. Det kändes ungefär som vi åkte från ett soligt Mallorca och möttes av ett grått och trist Ukraina. Eller något. Jag är inte förvånad. Sommaren börjar och slutar oftast på Gotland för vår del. När det väl slutade att regna hamnade vi i bilkö på grund av en lastbilsolycka (som vad jag vet inte var mer allvarlig än att trafiken fick stängas av en stund). Vi kom hem över en timma senare än beräknat, och jag tror aldrig att det varit så skönt att lägga sig i en säng som det var när vi kom hem. Vi var så slut hela familjen och slocknade alla fyra tillsammans i vår säng.

Gotland var lika bra som det alltid är. Eller ja, förra året var det faktiskt lite sämre. Det berodde på att det var mycket folk, magsjuka och griniga barn (griniga barn berodde till viss del på de två förstnämnda faktorerna). I år slapp vi magsjuka, det var inte lika mycket folk (inte i vårt hus i alla fall, men när det gäller hela Gotland hörde jag att det var något slags rekord på hur mycket folk det var) och barnen var gladare.

Vi gjorde en del dagsutflykter. Vi var bland annat på Fårö, i Katthammarsvik, på Kneippbyns sommar- och vattenland och i Lickershamn. Det blev några loppisbesök och en hel del lekplatshäng i Visby. Utöver det hängde vi vid huset, åt god mat, solade (i den mån det gick) och badade i badtunnan. Vi var även på stranden några gånger. Just det, vi åkte till Kotteland också, ett lekland inomhus. Vi tänkte att det var en bra idé eftersom det var första dagen på en och en halv vecka som det regnade. Det tyckte alla andra barnfamiljer på hela Gotland också. Vi var där 5 minuter innan vi flydde. Jag hade lock för öronen hela den dagen och så fort det blev tyst hörde jag ett tjutande ljud som ekade i hela huvudet. Om man vill ha tinnitus kan jag varmt rekommendera att åka till Kotteland en regning sommardag på Gotland. Vi åkte dock tillbaka dit någon dag senare, när det inte var lika mycket folk där. Då överlevde jag och barnen hade jätte roligt.

Nu är vi som sagt hemma igen, men jag längtar redan till nästa års Gotlandsresa!