Tillbaka

Gotland 2015 i bilder

2015-08-11 18:11:16

Nu är vi hemma från Gotland! Vi kom hem i lördags. När vi bokade båtbiljetter dit i år, bokade vi inga för hemresan. Vi tyckte att vi var lite smarta som då kunde välja när vi ville åka hem istället och inte känna oss bundna till ett visst datum. Det “smarta” tänket resulterade i raka motsatsen. Det vill säga att i princip alla båtturer hem var fullbokade och att vi inte hade ett skit att välja på. Vi fick helt enkelt ta vad som fanns, och det var en båt som gick 3.30 på natten. Den gick dessutom inte till Oskarshamn som vi hade tänkt åka till, utan till Nynäshamn, så bilresan som väntade oss sisådär 6.30 på morgonen blev 5 timmar istället för 4.

I övrigt har årets Gotlandsresa varit en berg- och dalbana. Den har haft sina höga berg och djupa dalar. Ibland har det varit så jobbigt (ni som är eller har varit småbarnsföräldrar kanske förstår) att vi bara känt för att slänga in barnen och all packning i bilen och ta första bästa båt hem (ja, om det nu inte hade varit fullbokat då...), medan det ibland har varit så underbart att vi känt att vi skulle velat stanna för alltid. Till de stunder då man känt för det förstnämnda hör bland annat när jag fick magsjuka och låg och spydde halva natten. Det utspelade sig för ungefär 2 veckor sedan, mitt i vår gotlandsvistelse. Den magsjukan lever fortfarande kvar i huset (när vi är där bor vi i pappas och Camillas hus, där många släktingar och vänner kommer och går under semestern). Totalt är det runt 10 personer som legat i magsjuka sen jag fick det, och just nu är det mina stackars systerbarn som åkt på det.

Till de stunder då Gotland har varit precis lika underbart som det alltid är, hör dessa nedan:

De dagar då solen sken och vi passade på att sola och bada!

Besöken på Kneippbyns sommar- och vattenland med barnen!

All god mat som lagades och serverades (anledningen till att det bara blev en bild här är inte för att det var dåligt med god mat, utan snarare för att jag var dålig på att fota maten)!

Invigningen av Medeltidsveckan!

Lunchen (som numera är tradition) på rökeriet i Katthammarsvik!

Natten/morgonen då jag vaknade klockan 5-6 av att pappa stod i köket och malde oxfilé och högrev till minihamburgare som sedan serverades till frukost!

De lata stunderna vid huset (som i för sig mycket sällan var lata eftersom vi hade två vilda barn att springa efter)!