Tillbaka

Frölunda-nostalgi och gamla påhittade hångel

2016-04-06 11:46:02

Såhär i slutspelstider är det svårt att inte bli nostalgisk och tänka tillbaka på tiden då man var som mest hockeyintresserad. Då hade jag säsongskort och var på var och varannan hemmamatch som Frölunda spelade. Även om intresset för hockeyn och spelarna var stort, var intresset för att jaga jämnåriga hockeykillar i periodpauserna större. Frölunda hade stora framgångar på den tiden, och tog SM-guld både 2003 och 2005. Mina framgångar med att jaga killar var dock inte lika stora. Detta var tiden då jag började komma in i puberteten och frågor som “Kommer jag någonsin våga kyssa en kille?” och “Hur gör man när man hånglar?” var centrala och stora frågor i mitt liv. När jag och en tjejkompis (som jag brukade göra allt tillsammans med, inklusive gå på hockeymatcher) gick i 6:an bestämde vi oss för att det inte längre var gångbart att säga till folk att vi inte hade hånglat med någon. Så vi drog helt enkelt ihop en rövarhistoria om att vi minsann (båda två!) hånglat med en kille som hette Jesper. Detta skulle då ha ägt rum på en Frölundamatch. Denna Jesper finns faktiskt på riktigt (och är en kille som vi båda trånade efter) men som ni förstår är resten rent påhitt. Med sisådär 13-14 års distans till detta kan jag numera se vissa brister när det kommer till trovärdigheten i den historien…

Även om det inte blev något hångel med Jesper lyckades jag faktiskt få en kille som jag var intresserad av på fall. Honom jagade jag bokstavligt talat under en periodpaus då Frölunda spelade, och efter det frågade någon av oss chans och sedan var vi “ihop”. Simple as that. Lyckan var dock minst sagt kortvarig för min del, och han gjorde slut redan andra gången vi träffades. Min teori till att det kunde ske är att jag inför dejten hade sminkat mig nere i en av mina kompisars källare (där hon hade sitt rum och där vi brukade hänga). Det var väldigt mörkt där nere vilket ledde till att jag inte såg hur mycket smink jag egentligen la på, vilket resulterade i att jag såg ut som en jävla clown i dagsljus.

Det var hårda tider när det gällde mitt privatliv (och framför allt kärleksliv) men som sagt, desto ljusare tider för Frölunda! 2004/2005 gjorde Frölunda tidernas säsong och vann grundserien överlägset, och sedan även SM-guld i slutspelet. Jag blir nostalgisk när jag tänker tillbaka på gamla Frölunda-profiler från den tiden. Henrik Lundqvist, Niklas Andersson, Ronnie Sundin, Tomi Kallio, Magnus Khanberg, Jonas Johnson, Christian Bäckman, Jari Tolsa…

Idag spelar Frölunda sin tredje match i semifinalserien mot Luleå. Jag, Novalie, Sofia, Ottilia, pappa och Camilla kommer att vara på plats i Scandinavium för att heja fram Frölunda mot ytterligare ett SM-guld! Jag kommer förmodligen inte slippa undan springadet i periodpauserna, men idag kommer det med största sannolikhet ske av en annan anledning, med tanke på att jag har en 3-åring som förmodligen mer än gärna springer omkring och utforskar Scandinaviums alla hörn.