Tillbaka

Första skoldagen

2014-09-01 20:57:28

Idag var det min första dag på högskolan. Ni som följt mig ett tag kanske minns min spännande vardag som jag hade innan jag fick barn, då jag fick springa som en jävla idiot till bussen i princip varje morgon. Idag var jag inte sämre, utan riktigt kickstartade min morgon och min kommande studietid. Jag sprang visserligen inte, eftersom jag numera har uppgraderat mig med en cykel. Men vilken sju helvetes cykelfärd det blev! Jag lockade håret innan jag gav mig iväg, men jag hade inte en lock kvar när jag kom ner till stationen. Jag cyklade dit på typ tre minuter (vilket borde vara en fysisk omöjlighet) och hann precis sätta mig på bussen innan den åkte iväg!

Resten utav dagen gick ungefär i samma anda. Jag fick något bös i ögat som jag inte kunde få bort (eller ens hitta). Så jag satt hela dagen och liksom försökte blinka och himla med ögonen och gjorde allt i min makt för att få bort skiten. Men det fick jag inte och nu tror förmodligen hela min nya klass att jag har någon form av grov ticks…

När det var dags för lunch så satte sig alla tjejer på ett bord så att inte jag fick plats. Så där stod jag som ett fån med min lilla lunchbricka och mitt ticks och visste inte riktigt vart jag skulle ta vägen…

Men jag är inte bitter! Det är bara att ta nya friska tag och hoppas på att morgondagen har lite roligare upplevelser att erbjuda!

På bussen hem somnade jag ett flertal gånger. Jag liksom satt och nickade till sådär pinsamt som man helst inte vill göra. Och när jag kom hem var jag så trött att jag höll på att somna stående. Henke är ju föräldraledig nu och jag har hela tiden sagt att han kommer att få förståelse för hur jag haft det nu när han kommer att vara hemma. Men om vi ska utvärdera denna första dag så är det snarare jag som fått förståelse för hur han haft det (och då syftar jag inte på att han är ett mobboffer med ticks utan på att han måste vara borta hela dagarna och pendla till och från Borås).

Sofie 2014-09-03 21:29

Om det är till någon tröst så vänjer man sig efter ett par veckor :) När jag pendlade mellan Nässjö och Jönköping tog det ungefär 6 veckor innan jag hade vant mig och inte var lika trött. Men de första veckorna… man var som en död sill varenda dag. Ett tips är att antingen se till att sova på bussen, eller om man har grym självdisciplin: se till att plugga. :)

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Filename: blog/post.php

Line Number: 28

Erica Johannesson 2014-09-07 12:01

Jag har tänkt att jag ska plugga på bussen faktiskt, men hittills har jag bara gjort det förstnämnda, haha! :)

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Filename: blog/post.php

Line Number: 28