Tillbaka

Föräldraledig igen

2015-06-02 18:17:07

Gud vad fort de senaste 9 månaderna har gått! Det var 9 månader sedan jag började på högskolan och 9 månader sedan Henke blev föräldraledig. I måndags bytte vi roller. Eller ja, Henke började jobba och jag blev föräldraledig igen. Fast faktum är att jag inte är helt klar med skolan ännu, så vi går lite omlott. Eller jag går omlott snarare. Jag är föräldraledig på dagarna och pluggar på kvällarna. Så blir det fram tills på fredag då sista inlämningsuppgiften ska in. Det ska bli helt obeskrivligt skönt med lite ledighet (så ledigt som det kan bli när man har barn i 1-3 års åldern)! Det blir dessutom inget pluggande i sommar heller, för jag fick omprövning på tentan i matematik och fick GODKÄNT! Också obeskrivligt skönt.

Igår var som sagt min första föräldradag på 9 månader. Det känns helt underbart att få spendera dagarna med mina små älsklingar. I morse låg jag och Novalie och skedade och drog oss till klockan 9. Sedan gick vi upp och in till lillemans rum, där han stod i sin säng med sitt ruffsiga hår och i vanlig ordning sa “Oj! Oj”, och pekade på saker runt omkring sig som han tycker är “Oj!”. Till exempel att nappen ramlat ner på golvet, eller rullgardinen som han tycker att det är dags att dra upp. Resten av dagen har vi spenderat här hemma bara. Vädret får ju en inte att vilja gå ut precis. När det är så här kallt under sommarmånaderna brukar jag av okänd anledning komma att tänka på Gyllene tiders textrad “Juni, juli, augusti, vindarna är varma då!”. Det året dem skrev den låten måste varit det enda året som vindarna faktiskt var varma under dessa månader. Nu är det juni men vindarna är fan inte varma kan jag tala om. Det senaste har de varit så kallt ute att jag haft lust att ta fram vinterjackan igen.

Hur som helst. Jag har hunnit med att städa lite idag också (har ju inte legat och solat på stranden precis). Dock helt i onödan, eftersom det är fullkomligt omöjligt att behålla det städat med barn i hemmet. När man går runt och städar undan går de efter en likt en svans och röjer ut allt som man plockar in. Barn har en tendens att alltid vilja leka med (eller bara hysta ut) exakt det som man själv plockar undan… Därför får jag ibland skynda mig att städa undan saker innan de ser, så att det kan få vara undanstädat en stund i alla fall!

Stolen till höger på bilden köpte jag för övrigt förra veckan. Hade någon sagt till mig för några år sedan att jag skulle köpa möbler som ser ut som något hämtat från tippen skulle jag inte trott den personen. Jag hatade den stilen och kunde till exempel inte förstå min mamma som satte in träpanel i mitt rum när hon och hennes sambo byggde nytt hus (eller beställde nytt hus snarare). Eller förstå var ganska milt uttryckt. Jag höll på att skapa mig hysterisk för att de skulle sätta in den där jävla träpanelen. Men tiderna förändras och för några månader sedan satte jag in träpanel i min dotters rum…

Köpte den stolen och en till. En grön barnstol till antingen Novalie eller Levi. Har inte bestämt mig för om den ska få vara grön eller om jag ska måla om den. Men det lutar åt att den får behålla sin nuvarande färg!