Tillbaka

Det perfekta men ouppnåeliga livet i sociala medier

2016-08-23 20:14:57

Jag är så trött på att se den perfekta värld och det perfekta liv människor vill förmedla genom sociala medier.

Ibland kan jag klicka mig in på mängder med olika konton på Instagram, drömma mig bort och för en sekund beundra alla dessa människors utseenden och liv. Jag tänker att jag också vill vara sådär smal och vältränad, att jag också vill äta sådär sunt och nyttigt och alltid se sådär uppfixad och fräsch ut. Men sen händer det som händer just nu. När jag liksom får nog. Nog av mig själv och att jag ens orkar bry mig. Nog av hur sjuk och spårad hela grejen med att vi ska visa upp oss själva och våra liv på det sättet är. Det är liksom då verkligheten kommer och knackar mig på axeln och jag öppnar ögonen från drömvärlden och inser att Instagram är 90% filter och 10% inget liv. Det är bara en digital påhittad värld där människor vill bräcka varandra i vem som är snyggast och vem som har flest följare.

Jag vill inte eftersträva det där och jag vill inte vara en bidragande del i det heller. Jag vill vara mig själv, med bra och dåliga sidor. Jag vill inte känna mig så totalt oduglig som jag gör ibland, på grund av alla intryck från den digitala omvärlden. Jag vill inte att den världen ska få mig att eftersträva perfektion och få mig att tvivla på mig själv och om mitt utseende och liv duger som det är. Jag vill inte känna att mina 52 kg till 164 cm inte är smalt nog, på grund av att idealet som sprids i sociala medier är size 0 och 0% kroppsfett. För jag vet innerst inne, när jag får mina “wake-up calls”, att det där inte är sunt.

Jakten på perfektion och att hela tiden jämföra sig med andra människor är inte sunt. Det är inte heller sunt att gå runt och tro att alla andra människor verkligen har det sådär bra jämt och alltid är sådär jävla snygga. Du vet ju själv hur ful du är när du av misstag råkar ha kameran vänd åt ditt håll när du tar upp telefonen för att fotografera någonting. Sådär ful är precis alla andra också. Det är jag helt övertygad om. Så om du är som mig, en person som innerst inne vet att du är bra precis som du är, men som ibland börjar tvivla på grund av alla intryck från perfekta bilder i sociala medier; stå på dig. Se igenom det där jävla Instagramfiltret. Gå inte runt och må dåligt över att du inte kan leva upp till det perfekta livet som sociala medier skapat. Det är det ingen som kan.

Nina 2016-08-28 07:37

Vad klokt du skriver! Jag spyr på hela skiten ibland också, även över mig själv…men då tvättar jag av mig, drar på mig mysbyxorna som jag sedan går till affären i och köper lite godis. Bara för att jag kan!

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Filename: blog/post.php

Line Number: 28

Erica Johannesson 2016-08-28 15:14

Tack så mycket Nina! Det tycker jag att du gör rätt i :)

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Filename: blog/post.php

Line Number: 28