Tillbaka

Det förstår du först när du får barn

2014-05-09 10:31:25

“Livsfarliga fällor låg gömda på lekplatsen. Hemmagjorda konstruktioner med vassa köttknivar grävdes ner i sanden.” Så står det i dagens GT, och man slutar aldrig att förvånas över vilka jävla idioter som går lösa i det här samhället. Det är bara ur en enda synvinkel som jag kan ångra, eller rättare sagt ifrågasätta varför, jag skaffade barn. Jag, som de flesta andra föräldrar, älskar mina barn utöver allt annat. Och när jag ser oskyldigheten, lyckan och glädjen i deras ögon, och den totala ovissheten över allt hemskt som faktiskt händer i den här världen kan jag fråga mig själv hur jag kan utsätta dem för alla risker som ett liv innebär. Hade jag vetat hur jävla orolig man är som förälder så vet jag inte om jag hade skaffat barn. Och med det sagt så menar jag inte att jag inte älskar mina barn, utan snarare tvärtom, jag älskar dem så in i helvete mycket att jag aldrig skulle klara av att se något hemskt hända dem.

Nu syftar jag inte “bara” på köttknivar som någon jävla idiot har stuckit ner i en sandlåda, utan jag syftar på all skit som man får stå ut med att höra om i det här samhället. Vilken förälder fick inte ont i hela kroppen av att höra om 21-åringen som erkände våldtäkt och sexuella övergrepp på flera små barn på en förskola i Kalmar för ett par veckor sedan? Ska man inte ens kunna känna att sina barn är trygga när de är på förskolan?

Att höra om barn som far illa är hundra gånger värre nu när man själv är förälder. Man har närmre till sina känslor på något sätt. Åt alla håll. Samtidigt som jag får ont i hela kroppen av att höra något hemskt, har jag lika nära till glädjetårar av att höra något fint (speciellt när det är relaterat till barn). “Det förstår du först när du får barn”. Vem har inte hört de orden av sina föräldrar i tid och otid under sin uppväxt? Det kan vara världens mest uttjatade mening, men också den mest sanna. Jag trodde aldrig att de orden skulle komma ut ur min mun, men att blir förälder är en helt ny värld av känslor, som man faktiskt inte kan förstå förrän man själv får barn.

Jimmy 2014-05-09 12:00

Håller med

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Filename: blog/post.php

Line Number: 28

Henke 2014-05-09 15:37

Så mycke olika känslor florerade i min kropp när jag läste ditt inlägg. Jag försöker undvika nyheter om hämskheter kring barn, pallar de inte..

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Filename: blog/post.php

Line Number: 28

caisa 2014-05-09 15:57

Ja, håller med. Man får ju nästan vara rädd för allt i dagens läge.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Filename: blog/post.php

Line Number: 28

Mamma 2014-05-09 16:38

Ja det är hemskt stt tänka på vad som skulle kunna hända,jag trodde att oron skulle gå över när barnen blir äldre men då blev det ännu värre. Då kommer barnbarnen,fler att oroa sig för

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Filename: blog/post.php

Line Number: 28

Erica 2014-05-09 21:12

Det känns skönt att veta mamma ;) där dog mitt lilla hopp om att det kanske skulle bli bättre med tiden…

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Filename: blog/post.php

Line Number: 28

caisa 2014-05-09 22:51

Carina - så är det verkligen.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Filename: blog/post.php

Line Number: 28

Eva-Lena 2014-05-15 13:35

Erica det blir inte bättre men oron tar sig olika former beroende på ålder och i vissa perioder kan man verkligen slappna av och då samlar man kraft inför nästa period..
Det är värt all oro för man har tusenfallt tillbaka genom den kärlek och styrka ni ungar ger <3

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Filename: blog/post.php

Line Number: 28