Tillbaka

Den värsta sortens morsor

2014-05-15 15:24:59

Man har sett deras åsikter på nätet, man har förstått att de existerar. Men jag har haft turen att inte stöta på någon i verkliga livet innan. Jag pratar alltså om mammor. Och inte vilka mammor som helst, utan såna som inte kan låta bli att lägga sig i hur andra uppfostrar sina barn.

Jag var på lekplatsen tillsammans med Sofia, Magnus och våra barn tidigare idag. Jag och Magnus satt på en bänk vid barnvagnarna och Sofia var och lekte med Ottilia och Novalie. Ni som känner Novalie vet att hon har ett jävla humör, och när Sofia gick ifrån gungorna som dem var vid, och bort tills oss istället så blev Novalie sur och satte sig på marken och börja grina. Jag tog inte upp henne med en gång, för det hjälper liksom inte när hon är på de humöret. Ibland är det helt enkelt bäst att bara låta henne vara. Då kommer det en annan mamma springandes mot Novalie, och gapar till oss “Men ser ni inte att hon är ledsen eller??”. Då sa jag till henne att det var mitt barn, och förväntade mig ett svar i stil med “Jaha, jag visste inte det”. Men istället tittar hon på oss och säger “Men allvarligt talat!”, precis som att jag vore dum i huvudet för att jag inte tog upp henne. Jag blev så jävla förbannad.Det bara koka inom mig, jag kunde inte hålla mig och sa “Sköt dina egna barn istället… din jävla bitch!”.

Hon gick bort till sina vänner och jag såg hur hon helt upprörd stod och pekade på oss och snackade en massa skit. Jag själv kokade ju som sagt inombords så jag kunde inte låta bli att peka finger till henne. Haha, jag vet. Inte så jätte moget. Men jag är så impulsiv när jag blir arg och har svårt att hantera mina känslor.

Efter att detta hände gick jag iväg med Novalie på lekplatsen och lekte, och då gick Sofia fram till “bitchen” och hennes gäng och skulle försöka förklara varför Novalie var ledsen (vilket inte ens ska behövas för hon ska ge blanka fan i hur jag uppfostrar mina barn). Men då lyssnade hon inte alls på Sofia utan bara yra helt upprört “Hon kallade mig bitch och pekade finger på lekplatsen, framför mina barn!!”. Men vill man inte bli kallad bitch framför sina barn kanske man inte ska bete sig som en heller!

Men nu kommer det värsta av allt. Bara några minuter efter att detta inträffade tänder hennes kompis en jävla cigg. Precis bredvid deras barn. På lekplatsen. Och hon har mage att först kritisera mig för att jag inte tog upp min trotsiga 2-åring när hon grina, och sedan bli fly förbannad för att jag kallade henne bitch framför hennes barn. Men att stå och röka, som är farligt på riktigt, och som dessutom bara riktigt dåliga förebilder gör, det är helt okej? Det säger väl kanske en del om vad det var för jävla morsor också...