Tillbaka

Den här helgen

2016-03-13 20:28:51

Den här helgen har varit fullspäckad med aktiviteter. I lördags kunde man nästan tro att Justin Bieber hade kommit till stan, av folkmängden och hysterin att döma. Men självklart var det inte Justin Bieber som tagit sig till lilla Alingsås, utan någon mycket större (bokstavligt talat) än så: Bamse! Eftersom mina barn tycker om Bamse var vi ju tvugna att åka in så att de fick träffa sin idol. Det var vi dock inte ensamma om, utan ungefär varenda barnfamilj i hela Alingsås hade tänkt samma sak. Trots att alla barn (och föräldrar) drogs åt Bamses håll likt magneter inne i stan lyckades barnen få varsin kram och varsitt läppsyl med Nalle-Maja på (för er som inte är lika insatta i rollinnehavarna i Bamse som jag är kan jag tala om att Nalle-Maja är Bamses dotter, det är bland annat sånt man får lära sig som småbarnsförälder).

Efter kaoset i stan begav vi oss mot nästa kaos! 6- och 1-års kalas för mina systerbarn Ottilia och Loui. Fast så mycket kaos var det i för sig inte där. Men om det är någon som står för kaos när vi är på kalas så är det mina barn. Alla andra föräldrar fikar och pratar och är oberörda av vad deras barn gör. När jag vid ett enda tillfälle på kalaset för en gångs skull inte följde efter barnen när de sprang ut i hallen utan uppsyn, och tänkte “äh, de klarar väl sig själva några minuter som alla andra barn”, ja då sprang de i full fart ut på gatan, i strumplästen, redo att lämna kvarteret. Båda höll i varsin ände av ett serpentinsnöre (samtidigt som de sprang) och log med sina busigaste leenden när de insåg att jag fått syn på dem. Andra inslag som mina barn bjöd på under kalaset var bland annat dans på borden och pet på alla tårtor och bakelser. När det gällde att röra vid tårtorna var dock inte mina barn värst den här gången. Ottilia stod och slickade på en av tårtorna (innan den hade serverats), så där låg mina barn nästan i lä för en gångs skull. Jag måste dock tillägga att detta var ett ganska lugnt kalas för vår del. Att gå bort på tillställningar med barnen har varit nästintill omöjligt under en period.

Idag har jag och barnen bland annat varit i Nolhaga (där det finns en stor lekplats och en mini-djurpark) och hemma hos Sofia och hennes barn. Nu på kvällen har jag försökt stressa ner, ta det lugnt och försökt sätta mig in i ett projektarbete som vi ska arbeta med i skolan de kommande veckorna (stressa ner och skolarbete var för övrigt ingen bra kombination).