Tillbaka

Dåligt samvete

2014-01-26 21:36:50

Jag har funderat lite kring hur jag ska göra med min blogg och mitt bloggande.

Den senaste tiden har jag börjat få ångest och dåligt samvete över saker jag skriver. Först och främst är jag rädd att folk ska ta illa upp. Och då syftar jag inte på någon tjomme som jag inte känner uppe i Happaranda typ, utan på folk i min närhet. Att jag ska trampa vänner och bekanta på tårna. Det är delvis därför jag inte skriver inlägg med så mycket åsikter längre. Förr kunde jag ju häva ur mig all möjlig smörja utan att få dåligt samvete överhuvudtaget (men jag kanske borde ha fått det). Men nu kan jag i princip inte skriva någonting utan att jag börjar reflektera över vad folk egentligen tycker om det…

Jag mår inte bara dåligt över att andra kan ta illa upp, ibland ångrar jag saker jag skriver eller bilder jag lägger upp för att jag själv tycker det är jobbigt. Som när jag la upp en bild på min kropp efter förra graviditeten till exempel. Det ångra jag nästan med en gång, men ändå tog jag inte bort den. Eller förra inlägget, där jag gav er mina bästa träningstips. “Tänk om inte folk fattar att jag skämtar!”, är tankar som börjat cirkulera i mitt huvud. Ja, ni hör ju själva. Jag mår ju dåligt över precis allt jag lägger upp i bloggen, och är rädd att bli misstolkad. Så varför håller jag på med det här egentligen? Man ska ju må bra av sin hobby och inte tvärtom!

Och sen vill jag ju inte, som jag sagt förr, utelämna mina barn och min familj för mycket heller. Och eftersom dem är hela mitt liv så är det svårt att driva en blogg som inte innefattar dem (det gör den ju visserligen men jag vill inte dela med mig av ALLT). Det i kombination med att jag är rädd för att skriva vad jag tycker gör ju min blogg rätt torr nu för tiden…

Jag är helt enkelt rädd att bli oomtyckt och missförstådd på grund utav min blogg. Så till alla er som jag bryr mig om och som någon gång tagit illa upp av något jag skrivit, vill jag bara säga förlåt! Jag kanske kan formulera mig klumpigt eller dåligt ibland men jag har aldrig för avsikt att trampa någon på tårna.

Johanna 2014-01-26 22:56

Äh du ska inte känna så! Det är ju din blogg och de är frivilligt att läsa!
Själva idéen med en blogg är ju att man ska kunna skriva av sig, hade jag haft mer ork å tid så hade jag med skrivit å inte brytt mig. Som sagt Det är frivilligt att läsa.
Värre är de på face och instagram där man “inte kan undgå” å se å läsa..
Jag gillar din blogg och känner man dig så småler man genom hela läsningen:)
Är sjukt dålig på att kommentera-förlåt-men keep up!:)
Kram kram

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Filename: blog/post.php

Line Number: 28

Erica 2014-01-27 12:14

Tack Johanna, vad glad jag blir!

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Filename: blog/post.php

Line Number: 28

Linda, Henkes kusin 2014-01-27 14:58

Jag vill tala om att jag tycker mkt om din blogg och du skriver så bra! Ville bara att du skulle veta det:) bry dig inte om vad folk tycker. Du är du. Hälsa så gott till Henke

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Filename: blog/post.php

Line Number: 28

Erica 2014-01-27 17:48

Tack så mycket, vad roligt att du tycker om den! Det ska jag göra!

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Filename: blog/post.php

Line Number: 28

Annica mammas jobbar kompis 2014-01-28 09:52

Förståelse är mycket mer än kunskap, det finns många som känner dig, men få så kanske som förstår dig!
Du ansvarar ju bara för det du skriver och säger, inte för vad andra förstår!!
Bra att du uttrycker dig och att visa att livet är ingen dans på rosenröda blomblad!
Kanonbra erica fortsätt skriva på bara

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Filename: blog/post.php

Line Number: 28

Erica 2014-01-28 21:00

Tack så mycket Annica!

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Filename: blog/post.php

Line Number: 28