Tillbaka

Cupcakebak

2014-10-07 20:42:04

Jag bakar inför Levis födelsedag…

...och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta! Jag har gjort både och, men jag har inte bara skrattat och gråtit utan också gått igenom hela jävla känsloregistret under de senaste två timmarna. Jag har känt glädje, sorg, ilska, hopp och förtvivlan. Tänk vilka känslor några muffins (om jag nu kan kalla eländet på bilden ovan för det) kan framkalla.

Vi spolar tillbaka tiden två timmar. Jag och Henke har nattat barnen och går till köket för att börja baka. Han sin cheesecake, och jag mina cupcakes. Jag känner mig taggad, glad och förväntansfull. Jag drömmer mig bort bland de fina cupcake-bilderna i boken, och tror på allvar att smeten som jag blandar ihop ska leda till något som ens liknar det på bilderna. Det känns inte jobbigt att vi precis varit och handlat och lagt flera hundra kronor på ingredienser, det kommer ju att bli såå bra! Efter alla olika moment är det äntligen dags att ställa in muffinsplåten i ugnen. Och där slutar det roliga. När jag några minuter senare kikar in i ugnen för att se hur fint mina muffins växer kommer den största smällen. Ni vet när man verkligen gått in för något och förväntar sig att det ska bli bra, och man inser att det faktiskt kommer att gå åt helvete. I efterhand kan jag inte förstå hur jag kunde bli så arg för ett par muffins, men i stundens hetta så var de där muffinsen allt. Och först tycktes de aldrig sluta växa, utan fluffades upp till några jävla svampar (vilket väcker en del gamla minnen från tidigare bak), för att sedan sjunka ihop och istället bli någon ihålig sörja. Först kom ilskan (eller pms:en, som Henke frågade om jag hade), sen kom besvikelsen. Efter en stund kunde jag se det komiska i muffinsen och kunde istället inte sluta skratta.

Vi gjorde tre plåtar med muffins, alla med sina speciella egenheter. Muffinsen på den första plåten blev för stora, så vi försökte dra bort kanterna på dem, så att man ändå skulle kunna få plats med frosting. Vi insåg dock att det kanske inte var någon bra idé, med tanke på att det såg ut som att det varit någon idiot och käkat på varenda muffins… Den andra plåten behöver jag kanske inte säga så mycket om, det är den ni ser på bilden ovan och jag antar att den talar sitt egna tydliga språk. Men, man lär sig utav sina misstag, var det någon som sa. Eller även en blind höna kan hitta ett korn. Inför sista plåten tillsatte jag en jävla massa mjöl i smeten, vilket betyder att det finns en risk att de blir jävligt torra. Men hellre torra och fina än fula och helt jävla ofärdiga!

En sak är säker i alla fall. Jag kommer aldrig behöva oroa mig för att mina barn ska be mig baka inför deras födelsedagar när de blir äldre. Jag får passa på nu när de inte förstår hur fruktansvärt dålig jag är på det…

 

Anna 2014-10-08 15:59

Hej! Tänkte kolla med dig: du pluggar ju nu och har samtidigt små barn (som är SÅ söta för övrigt), hur tycker du att det går? Alltså fungerar det bra eller är det jättejobbigt? Vet att du inte pluggat så länge än, men än så länge iaf? Jag funderar nämligen på att börja plugga så småningom men känner mig så osäker på hur det kommer fungera samtidigt som man ska vara en “bra” mamma. Vore jättetacksam för svar :)
PS. Din blogg är underbar.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Filename: blog/post.php

Line Number: 28

Erica Johannesson 2014-10-08 20:11

Hej! Åh, tack så jätte mycket för komplimangerna! Jag tycker att det fungerar jättebra, jag ser det inte alls som något hinder. Henke är visserligen hemma med barnen nu, så jag vet inte hur det kommer kännas sedan när de måste lämnas på dagis. Jag känner mig absolut inte som en dålig mamma på grund utav studierna, snarare tvärtom… Innan jag började studera hade jag varit föräldraledig i över 2 år och kände att jag behövde komma ut och göra annat. Man har ju inte schemalagt varje dag, och oftast inte heldagar. Så vi får rätt mycket tid till att umgås hela familjen vilket känns guld värt! Man kan ju bestämma lite själv när man vill studera, så att man hinner vara med barnen också.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Filename: blog/post.php

Line Number: 28

Tjena Nina 2014-10-14 18:47

Men alltså... Vilket dåligt recept om du var tvungen att ha i extra mjöl för att få bra muffins. Hatar sånt. :(

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Filename: blog/post.php

Line Number: 28