Tillbaka

Bullerbyn och Västervik

2017-08-06 17:36:21

För ett par veckor sedan hälsade vi på min bror Tobbe och hans tjej Sofie i Västervik. Vi möttes upp i Sevedstorp, platsen där Bullerbyn spelades in. Där fikade vi, barnen (och jag) hoppade i hö, gungade och lekte i ett gammalt ihåligt träd. På kvällen satt vi på balkongen hemma hos Tobbe och Sofie och åt ostbricka, lyssnade på Winnerbäck och drack öl. Min bror är något av en ölfantast så vi fick smaka på massa olika sorter, bland annat världens dyraste. Den smakade sådär om jag ska vara ärlig, men sällskapet, musiken, osten, utsikten och allt annat var hur bra som helst, så det blev verkligen en toppenkväll.

Dagen därpå hade Sofie fixat så att barnen fick rida på Islandshästar. De fick hjälpa till att borsta och göra iordning hästarna, sedan gick vi ut och barnen fick rida en lång sträcka i skogen! Jag, Henke och Tobbe som har ungefär noll hästvana stod som tre fån i stallet medan Sofie och barnen borstade och fixade. Till och med barnen som inte heller är speciellt vana vid hästar stod där och borsta och greja som om de aldrig gjort något annat. Lika förvirrad som jag kände mig i stallet var jag också när jag skulle leda hästen i skogen. Jag är så ovan vid hästar att jag känner mig helt handlingsförlamad i närheten utav dem. Men trots att jag såg ut som en idiot i stallet så blev det en väldigt mysig stund och barnen fick nog ett minne för livet!

Just nu är vi på Gotland, vi har varit här i ungefär två veckor och snart åker vi hemåt igen.