Tillbaka

Blocket-annonser

2014-02-08 22:08:55

Jag är inne på Blocket i mellan åt, eftersom det är en del saker, framför allt möbler, som jag är ute efter. Inget akut, men kikar som sagt då och då för att se om något intressant dyker upp. Och intressanta grejer dyker upp, det kan jag lova. Fast inte intressanta på det sättet jag hade önskat. Jag letar bland annat efter en kökssoffa. Och här om dagen kom jag in på den här annonsen nedan, där någon (något antik/loppis-företag) säljer en kökssoffa. Och den var ju fin. Om det inte vore för att det saknas en liten, liten detalj. Närmare bestämt sittlocket.

500 kronor för en kökssoffa du inte kan sitta på. Men i kan man ju visserligen sitta. “Här, varsågoda, sätt er i lådan!”, skulle man artigt kunna säga till sina gäster när man bjuder på middag med denna soffa i köket! I annonsen så står det “Kökssoffa vit ej lock 180 cm NU 500:-”. När man skriver NU så låter det precis som att man vill förmedla känslan av att “nu jävlar måste man slå till, ska man bli den lycklige som får den här fina, totalt oanvändbara sitslösa soffan är det NU man ska slå till”. Ibland undrar man alltså. Jag vet inte, det kanske finns folk som köper kökssoffor utan lock/sits. Är man händig kanske man kan tillverka en egen. Men för egen del vet jag inte ens om jag skulle kunnat med att skänka bort skiten.

Jag hittade även en annan annons (som jag dock inte hittar längre, konstigt nog, för personen i fråga kan knappast ha fått sålt det den skulle sälja). Men det var i alla fall någon som ville sälja en hylla. Exakt en sån hylla har vi hemma, och den kostar 450 kronor ny. Den hyllan i annonsen hade en stor, oundviklig transportskada mitt på hyllan, “därav priset”, som det stod i annonsen. Och priset var 800 spänn. “Jävlar vilket kap”, känner man rent spontant. Eller inte. När man skriver “därav priset” så är det, så vitt jag vet, meningen att det ska vara ett bra pris. Det vill säga billigt! Men 800 kronor för en söndrig hylla som kostar 450 ny, känns inte direkt som ett “därav priset-pris” om man säger så!