Tillbaka

Besök på Alingsås Kulturhus

2016-09-07 18:10:45

Efter att jag hämtade barnen på förskolan idag åkte vi in till stan en sväng. Barnen älskar att åka buss, det spelar liksom ingen roll vart vi åker, så vi åkte bara iväg utan något mål. Det slutade med att vi hamnade på biblioteket och senare även museet. Ni som känner mig vet att jag aldrig någonsin tidigare satt min fot på ett museum frivilligt. Det har varit i samband med klassbesök och sådär, men jag har aldrig riktigt varit intresserad.

Nu är det däremot nya tider! Jag tror att jag håller på att bli lite yrkesskadad. Eller ja, nu har jag ju inget yrke ännu, men jag syftar på det yrket jag är på väg emot (lärare). Jag läser SO just nu och har helt plötsligt börjat intressera mig för historia och sån skit. Jag vet, det låter helt osannolikt, men så är det. Jag tycker att det är jätte spännande att fördjupa mig i Alingsås historia, och jag känner att det arbetet som jag håller på med just nu fört mig och Alingsås lite närmre varandra. Jag har tyckt bra om Alingsås ända sedan jag flyttade hit, men jag har aldrig riktigt känt att det är min stad. Alltid när någon frågar vart jag bor och jag svarar “Alingsås”, är jag rätt snabb med att tala om att jag fan inte är här ifrån i alla fall. Det går an att bo här men jag är minsann fortfarande göteborgare. Men nu slår mitt hjärta, på något märkligt sätt, helt plötsligt lite hårdare för Alingsås än vad det gjorde tidigare. Kanske är det mitt nyvunna intresse för stadens historia eller också har jag fallit mer och mer med tiden… Jag tycker hur som helst att Alingsås är väldigt fint och mysigt och jag kan inte direkt tänka mig att bo någon annanstans.