Tillbaka

Banan-krabbelurer

2014-03-21 21:49:09

Jag fick syn på våra två halvruttna bananer i fruktskålen förut, och det inspirerade mig till att göra banan-krabbelurer! Jag gjorde det för typ 3 år sedan (har väl gjort det någon gång efter det också) och la upp på bloggen, och efter det dök det upp bilder på banan-krabbelurer lite här och var, så det var ju uppenbarligen fler som blev sugna!

Det är enkelt, gott men inte speciellt nyttigt. Eller ja, det beror i för sig på hur man ser det. Jag tror att det kan vara rätt nyttigt att bara skita i all vikthets och alla kostråd och bara trycka i sig något onyttigt med gott samvete ibland (fast då finns det ju i för sig mycket sötare, fetare och onyttigare saker att välja än krabbelurer, om man ska slå på stort menar jag)!

Om någon skulle vara sugen på att göra dessa så är receptet här (och det har jag alltså inte kommit på själv utan tagit från kryddburken.se):

Det här behöver du:

1½ dl strösocker
2 ägg
2,5 dl mjölk
5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
2 stora mosade bananer (gärna bruna)

Gör såhär:

Vispa ägg och socker för hand till en jämn smet. Blanda ner övriga ingredienser. Rör om tills smeten är jämn och slät. Klicka ut 3 msk vardera till små plättar i stekpannan &  stek i smör på låg värme.

Yvonne 2014-03-22 10:21

Det receptet snor jag av dej, jag brukar slänga mina bananer annars, men nu vet jag vad jag ska göra med dom istället <3

Björn Revell 2014-03-22 11:39

Det där måste jag pröva! Enbart för att jag aldrig någonsin hört talas om det, och så såg det rätt gött ut :)

Erica Johannesson 2014-03-22 21:49

Vad kul :)!!