Tillbaka

Bakning

2014-07-07 19:45:55

Förra veckan hade vi lite fika för de som inte kunde komma när Novalie fyllde år. Så vi passade på att baka! Man får ta varje tillfälle. Jag tycker att det är så roligt, men det är sällan man har någon bra anledning att göra det. Det ska ju trots allt ätas upp också... Och det är ju inte varje dag man trycker i sig 24 cupcakes bara sådär.

Mina trogna läsare kanske minns svampen som vi bakade för ett tag sedan (alltså en muffins som svällde över formen och såg ut som en svamp)? Jag kan säga att övning ger färdighet, och det blir inga mer svampar nu när vi bakar! När jag säger “vi” så menar jag mig och Henke. Har är förvånansvärt bra på att baka. Bäst i familjen. Men då konkurrerar han ju visserligen bara med en bebis, en 2-åring och en förståndshandikappad flickvän, så det kanske inte säger så mycket? Men han är duktig, på riktigt. Och bra på att laga mat också!

Hur som helst. När det kommer till muffinsen så har vi förbättrat något varje gång. Första gången blev det som sagt svampar, andra gången blev det motsatsen till svampar. De sjönk alltså ihop och blev en stor grop i muffinsen. Det enda positiva med det var att man kunde fylla det med frosting… Tredje gången blev det… perfekt! I alla fall konsistensen på själva muffinsen. Men jag har fortfarande grejer jag vill förbättra.

En sak som jag lärt mig att jag inte ska använda nästa gång, är likadana formar som jag hade nu senast. Hatar när man liksom inte ser formens färg för att muffinsen syns igenom.