Tillbaka

Baka cupcakes

2014-02-18 20:29:24

Jag köpte en bok här om dagen. Och det händer inte ofta kan jag tala om! Jag köpte den dock mest i inredningssyfte (förklarar kanske en hel del för er som trodde jag gått och blivit galen och skulle läsa den), då jag tyckte att det fattades något på våran nya tallrikshylla. Det var visserligen inte en skönlitterär bok, utan en bakbok (?) om bland annat cupcakes. Jag har börjat bläddra lite i den och blivit jätte inspirerad! Jag bakar aldrig, och de få gångerna jag har gjort det har det gått åt helvete. Men nu är jag mer taggad än någonsin på att baka just cupcakes. Jag har dock inga bakredskap här hemma, så jag ska sätta mig ner någon dag och beställa hem allt som behövs. Och fan vad arg jag kommer att bli om inte mina cupcakes ser likadana ut som dem i boken! Nu när jag verkligen känner att jag vill gå in för det. Man ska aldrig göra det. Gå in för saker alltså. Inte när man heter Erica och det handlar om matlagning eller bakning i alla fall. Förväntningar blir alltid till besvikelse och hysteriska utbrott. Men den här gången tror jag faktiskt att det kan gå vägen… Jag återkommer med hur det gick sen när jag bakat mina första cupcakes!

Den enda anledningen till att jag egentligen vill baka är för att jag vill dekorera och göra fint. Jag blir helt ärligt inte det minsta sugen, eller läskad utav bilderna på alla bakverk. Jag tycker bara att de är fina. Det kanske låter som en jätte dålig ursäkt för att få trycka i sig massa cupcakes, men det är faktiskt sant. Jag är inte speciellt sötsugen av mig.

Men som sagt. Jag är dålig på att baka, men jag är däremot rätt “pysslig” och kreativ, så med lite fokus och övning borde jag fixa det här. Jag ska dock inte säga eller förvänta mig för mycket. Jag har någonstans lite på känn att jag kommer återkomma med ett arg blogginlägg om hur allt bara gick käpprätt åt helvete…