Tillbaka

Att cykla i december

2014-12-08 11:14:26

Idag var det tänkt att jag skulle åka till skolan för första gången på två veckor, eftersom vi haft praktik. Därmed kändes det inte så jobbigt att gå upp i morse och jag såg nästan fram emot att få komma tillbaka.

Morgonen startade bra. Jag gick upp när klockan ringde (det händer väldigt sällan kan jag tala om) och jag hann fixa i ordning mig. Håret såg bra ut trots att jag somnade med blött hår igår och sminket blev jag för en gångs skull nöjd med. Jag kände mig med andra ord rätt snygg när jag i morse lämnade lägenheten och satte mig på cykeln i tron om att den skulle ta mig till stationen. Jag förstår att ni redan nu listat ut att någonting kommer att gå käpprätt åt helvete, och ja, det gjorde det. Lyckan blev kortvarig och snyggheten likaså. Jag hann knappt cykla några meter innan jag insåg att det kanske inte var en så jätte bra idé att ge sig ut och cykla i december. Det var blixthalt och i samma stund som jag blev varse om att det inte var någon bra idé att ge sig ut och cykla, gled cykeljäveln iväg och jag föll handlöst mot marken. Trots att det gick så jävla fort så hann jag inse vad som hände, och blev livrädd med tanke på att jag förstod att jag inte skulle hinna ta emot med händerna, utan falla rakt med ansiktet ner i asfalten. Vilket jag också gjorde. Jag slog i hakan och knät, men som tur var gick det ganska bra. Det visste jag dock inte just när det hände utan då gick hela världen under, och jag sprang in till lägenheten igen och lipade som en 3-åring.

Det gick som sagt bra, och jag klarade mig undan med ett par förstörda strumpbyxor, skrapsår på knät och hakan samt en bula på hakan som typ förlänger den med 3 centimeter (känns det som). Så jag känner mig inte riktigt lika snygg längre, men det är väl inte meningen att man ska få göra det någon gång här i livet heller verkar det som.

Men det är jag i ett nötskal. Så jävla klantig att jag får skylla mig själv. Jag struntande i att åka till skolan på grund av att jag missade bussen. Den går bara en gång i timman, och jag har dessutom hundra andra skolrelaterade saker att göra hemma, så det blir ingen ledig dag för den sakens skull…

Dagens tips: när du går upp en decembermorgon och tittar ut och ser att det är blött ute, tänk inte “åh, det är nog varmt ute idag så jag tar cykeln till bussen”. Tänk istället “det är för helvete december och det finns en risk att det där blöta där ute har frusit på vilket kan leda till att det är halaset jävla dagen på året, så vad du än gör ta inte cykeln”.