Tillbaka

10 saker om mig

2015-04-30 11:54:22

1. Jag klarar inte av att bli skrynklig på händerna. Därför har jag svårt för att duscha länge. Jag kan inte heller tvätta händerna eller tvätta bort sminket i varmt vatten. Jag hatar att ta i disktrasor (eftersom man blir blöt) så jag torkar alltid bordet (och allt annat) med våtservetter.

2. Jag har varit med på tv några gånger, i mindre roliga sammanhang. Några gånger var när Svt sände en dokumentärserie om medling (ett sätt för brottsoffer och gärningsman att prata om det som hänt), och en annan gång var när jag hade haft kontakt med en kille över nätet, som senare mördade en annan tjej som han träffat över nätet. I samband med att han blev dömd intervjuade Nyheterna mig.

3. Jag älskar Lars Winnerbäck! Han är i princip den enda artisten jag lyssnar på och han har så många bra låtar att jag inte ens kan välja ut några favoriter. När jag och Henke för ett par helger sedan satt och spelade gitarr och sjöng hans låtar (nej, jag kan inte sjunga) så slutade det med att vi tittade på gamla uppträdanden av Lasse och satt och dyrkade han och hans musik istället… Det var nog lika bra det, för det vi gjorde innan var att totalt mörda hans låtar med våra fruktansvärda försök till att skapa musik.

4. Jag är hypokondriker. Så fort jag har lite ont någonstans så tror jag att jag ska dö. Jag funderar ofta på hur jag ska berätta för mina nära och kära att jag är döende och över hur jag själv kommer att tackla det beskedet. 

5. Jag har haft tandställning. Räls tur och retur både uppe och nere. Det var inget jag satte in frivilligt, utan både mamma och pappa fick tjata och till och med muta mig för att jag skulle sätta in den. När jag till slut gått med på det och jag och pappa var hos tandläkaren och de skulle göra bedömning om huruvida jag skulle få gratis tandställning eller inte, bad tandläkarna mig att le och skratta så att de kunde ta en bild på hur det såg ut. Jag satt där skitsur och öppnade inte ens munnen, haha… Idag är jag dock väldigt tacksam över att mina föräldrar inte lät mig välja!

6. När jag var liten var jag en klätterapa utan dess like. När inte mina föräldrar hittade mig satt jag förmodligen högst upp i ett träd någonstans. Jag klättrade upp för allt. Träd, lyktstolpar, flaggstången, dörrkarmar… Bara fantasin satt gränserna. Jag var dessutom väldigt vig och gymnastisk och kunde göra diverse akrobatiska övningar. Idag ångrar jag att jag inte gjorde något av den talangen, då jag känner mig stel som en jävla pinne…

7. Jag har 3 syskon! Min storebror Tobias som är två år äldre än mig och som bor i Västervik. Min lillasyster Sofia som är ett år yngre än mig (och trebarnsmamma!) och som bor här i Alingsås, samt min lillebror Andreas som är fyra år yngre än mig och som fortfarande bor i våran hemstad, Göteborg.

8. Jag tål inte alkohol. När jag börjar dricka finns det inget stopp, och det slutar oftast med att jag blir dyngrak, får minnesluckor, blir aggressiv och allmänt odräglig. Jag tampades med mina alkoholproblem i princip hela tonåren. Det tog inte lång tid för mig att förstå att jag hade problem, men det tog desto längre tid att komma ifrån det…

9. Min första förlossning var det absolut värsta (smärtmässigt) som jag gått igenom. Det var smärta i sin allra renaste form, och att Novalie fick en lillebror efter den upplevelsen är fortfarande en gåta… Min andra förlossning går dock inte att jämföra med min första och var inte alls samma typ av skräckupplevelse.

10. Min favoritplats är Gotland! Vi åker dit några veckor varje sommar och det är ett av årets absoluta höjdpunkter. Pappa och hans tjej Camilla har hus där och jag har i princip varit där varje sommar sedan jag var 10-11 år (tror jag). Man har en del roliga minnen från den tiden. Bland annat när vi (jag och mina syskon) grävde en stor fälla på stranden. Alltså en stor grop i sanden som vi la pinnar över och sedan täckte med sand. När vi grävt hela dagen och var klara och skulle åka därifrån, skulle min lillebror bara springa ner till havet och hämta någon leksak som han glömt där. Gissa vem som ramla i fällan?

Aisha 2015-07-13 18:11

fina bilder :)