Tillbaka

10 citat från Lars Winnerbäck

2016-03-29 19:15:25

Det har nog inte undgått någon att en av mina stora idoler när det kommer till musik är Lars Winnerbäck. Jag älskar hans musik! Trots att jag är helt jävla tondöv själv vågar jag nog ändå konstatera att han är en av Sveriges bästa musiker. Hans musik har betytt mycket för mig och upptar i alla fall 50% av all musik jag lyssnar på. Ibland får jag dock för mig att ta en paus från hans musik och till exempel lyssna på låtar från topplistan på Spotify. Ja ni hör ju varningsklockorna ringa redan här. Det är alltid ett lika värdelöst val (och nedköp)! Jag brukar inte klara av att lyssna många minuter innan jag fullständigt tappar hoppet om dagens musik (och mänskligheten över lag).

När jag var inne på Bik Bok och handlade kläder för ett par veckor sedan började Rihannas låt “work” spelas, varpå butiksbiträdet sa (till mig) “åh, den här låten är såå bra”. Men jag kunde liksom inte ens låtsas hålla med. Ett väldigt skeptiskt “mhm” var allt hon fick till svar från mig… Jag må älska Bik Bok men vill de fånga mitt hjärta fullt ut får de allt börja spela riktig musik!

Hur som helst. Lars Winnerbäcks musik har som sagt betytt mycket för mig genom åren. Vissa låtar och vissa textrader har berört mig mer än andra, så därför har jag sammanställt 10 citat från Lars Winnerbäck som på ett eller annat sätt berört mig. Vissa textrader känns som skrivna rakt till mig, medan andra bara är helt klockrent formulerade!

1. “Du är bättre än du vet, mycket större än du vet. Men det klär dig att du tvivlar på din duglighet.”

2. “Livet är en dans på rosor men det är en dans med svåra steg.”

3. “Kom så ruttnar vi ihop på alla veta-bättre-typer som ska säga hur man gör.”

4. “Din byst är full med rock n roll och håret lyser blondt, det vore orättvist om någon skulle döma dig för sånt.”

5. “Ge mig tips och goda råd så jag kan göra helt tvärtom.”

6. “Jag förstod nog aldrig vad de sa till mig när jag satt i de bänkar som man bildar sig, jag har gått de vägar ingen visat mig…”

7. “Ställ mig inte i ett led, du får mig aldrig att stå still, jag fungerar inte då.”

8. “Jag behöver inte någon som visar vägen för jag tänker inte gå den.”

9. “Fast jag försöker mig på att vara med och förstå så är jag nåt så jävla skitförbannat bredvid.”

10. “Jag lovar ingenting, det är det enda jag kan hålla.”