Katthammarsvik och ponnyridning

2016-07-30 17:50:09

Jag älskar när man hittar på oplanerade och spontana saker! För några dagar sedan var vi i Katthammarsvik. Det var visserligen inget spontant utflyktsmål, snarare tvärtom. Dit åker vi varje gång vi är på Gotland. Det finns en fin strand där, som är tacksam att vara på när man har barn (bland annat för att det är långgrundt). Men framför allt finns det en väldigt bra restaurang/rökeri där, som vi brukar äta lunch på.

Vanligtvis brukar jag äta fisksoppa när vi är där (varför variera sig liksom). Men i år tog jag faktiskt en räklåda istället! Det var riktigt gott, jag kan verkligen rekommendera rökta räkor om man inte har provat det…

Men till det där jag skrev om att göra spontana saker. Vi var som sagt där häromdan och på vägen hem svängde vi av vid en skylt som det stod “Ridning” på. Jag hade i bästa fall väntat mig att barnen skulle få rida runt i en hage tillsammans med någon ridskolefröken, men det visade sig att man fick låna/hyra en ponny i 20 minuter som man själv fick leda. Vi slapp dessutom rida runt i någon tråkig hage och kunde gå iväg på en promenadväg istället. Det var jätte mysigt!

 

Sommar

2016-07-23 19:25:38

Jag är så glad att vi haft sån tur med vädret sen vi kom till Gotland. Det är väl i för sig inte mycket begärt med tanke på att det varit kasst väder större delen av sommaren.

Det brukar nästan alltid vara fint väder när vi är här, men i år hade jag nästan gett upp hoppet, med tanke på hur det som sagt varit innan. När vi var i Dalsland regnade det nästan hela tiden och när vi var i Kalmar var det halvdant väder. Det blev visserligen väldigt lyckat ändå, men några veckors riktig sommarvärme vill man, eller i alla fall jag, ändå ha. Så det är skönt om det blir ett par veckor med riktig högsommar nu innan man ska tillbaka till vardagen igen.

Det har som sagt börjat bra, och vi blir bortskämda med både vädret och maten här. Pappa och Camilla lagade en skaldjurspasta idag som var bland det godaste jag ätit någonsin!

Första dagen på Gotland

2016-07-21 21:18:03

Sent igår kväll kom vi fram till Gotland. Trots att klockan var ungefär 00.30 hade pappa på grillen och bjöd på klassisk “nattamat” när vi kom. Idag har vi mest tagit det lugnt och njutit av fint väder och god mat.

Skrytbilder från semestern

2016-07-18 20:04:30

I min familj måste man göra sport av allting. En sak som vi är bra på att tävla i (och resten av svenska folket också för den delen) är det här med att lägga ut skrytbilder från semestern. För att liksom visa alla att man har bättre väder, äter godare mat osv. “Vad har ni för väder?” skrev pappa och Camilla till mig för ett par veckor sedan, ihop med en bild på ett glas rosé i solskenet. Detta skedde när de var på ett soligt Gotland och jag satt hemma i ett regnigt och grått Alingsås. Camilla och pappa undrade självklart inte vad vi hade för väder här. De visste såklart att regnet pissade ner. De ville väl bara få bekräftat att väderprognosen (som de helt garanterat kollat upp för Alingsås) verkligen stämde och att vi hade det mycket sämre här.

Självklart låter jag inte pappa och Camilla hålla på sådär utan hämnd. När vi var i Kalmar med Henkes familj förra veckan såg jag min chans att ge igen. Jag visste att pappa och Camilla var hemma och jobbade och att vädret var bättre där vi var (för sånt måste man ju hålla koll på). Vi hade bara riktigt bra väder en dag (det var inget jag skyltade med dock, att det bara var en dag alltså) och det var då jag såg min stora chans att ge igen. Från morgon till kväll fick pappa och Camilla digitalt följa med på en resa genom Öland (för det var dit färden gick just den dagen) och en kväll som avslutades med sangria i den tropiska sommarhettan. Jag glömde dock nämna detaljer som att det var 12 grader varmt i havet, att barnen skrek genom hela bilfärden och att det var så jävla kallt på kvällen att man var tvungen att ha dubbla fleecetröjor på sig. Men det är detaljer som jag tror att väldigt många som tävlar i den här sporten glömmer att nämna ihop med sina perfekta bilder i Facebook- och Instagramflödet… Just det. Jag glömde ytterligare några detaljer. I Kalmar bodde vi granne med en minkfarm och det var miljoner flugor i trädgården. Det ihop med minusgrader på kvällen skapade en härlig atmosfär att avnjuta sin sangria i! Då och då osade en stank förbi. Kan ha varit koskit, kan ha varit död mink. Ingen som säkert vet!

Pappa försökte sig på ett kvalificerat försök till att kontra (självklart helt ovetandes om minkfarmar och dubbla fleecetröjor) genom att skriva att de var och tittade på solnedgången nere i Nolvik (den lokala badplatsen hemma i Björlanda) tillsammans med den här bilden:

Jag måste medge att det var nära att han fick mig alltså...

Inatt åker pappa och Camilla till Gotland igen och på onsdag ansluter jag, Henke och barnen. Jag har kollat prognoserna (både för Gotland och här hemma). Det ser bättre ut på Gotland och vi håller nu alla tummar och tår för att prognosen för Göteborg och Alingsås försämras ännu mer så att vi alla på Gotland kan njuta av vetskapen av att vi har det lite bättre. Och självklart bomba er här hemma med bilder på sol, bad och drinkar!

Loppisfynd från Dalsland

2016-07-04 19:41:25

En helg i Dalsland resulterade i en del loppisfynd. På lördagen var vi på en bakluckeloppis i det stora samhället Ed (det består typ av två mataffärer och en pizzeria). Samma eftermiddag åkte jag och Sofia runt och utforskade närområdet på loppisar och hittade en loppis som verkligen hade allt! Det var en gård med många byggnader fulla med gammal skit. Drömmen för en loppisälskare med andra ord!

Jag hittade bland annat en sockerlåda och en hylla. Barnen fyndade lite duplo (som lego, fast större bitar). Barnen sköter sina loppisaffärer själva numera. De tittar på saker som de tycker är intressanta och frågar de som säljer “Vad kostar den här??” utan att jag ens är inblandad längre. Levi var dock inte jätte road av bakluckeloppisen den här gången, utan var mer sugen på att äta glass, vilket ingen kunde missa eftersom han sa att han ville ha glass ungefär 200 gånger under tiden vi var där…