Nya toppar

2016-05-31 13:27:40

Har köpt två nya somriga toppar! Henke tyckte att den ena såg ut som en grytlapp. Även om jag inte håller med riktigt så kan jag förstå vad han menar. Detta blir två plagg i mängden av kläder som Henke inte kommer kunna avgöra om de är mina eller Novalies när han ska sortera den rena tvätten…

Älskar att shoppa på våren och sommaren. Butikerna är fulla av sommarkläder i fina, ljusa färger! Inte alls som på hösten och vintern när allt i butikerna bara är svart och tråkigt.

Ny bikini

2016-05-29 18:52:18

Jag har beställt en ny bikini från Victorias Secret som kom i fredags. När jag fick hem paketet verkade Henke vara den som var mest nyfiken på hur bikinin såg ut, jag undrade varför, och han sa något i stil med att han hoppades att den skulle se förjävlig ut i verkligheten så att han kunde ge igen för all skit han fått höra från mig när det gäller hans tjusiga, nya jacka. Men när han öppnade paketet och såg innehållet sa han bara “fan”. Jag frågade vad det var (då jag var i ett annat rum och inte såg bikinin). “Det verkar nog som att du fått det du beställde”, sa han då uppgivet, haha. Kan kanske bero på att jag beställer från lite mer säkra sidor än vad han gör… Det är dock svårt att beställa bikinis över internet tycker jag. Att hitta en bikini som passar är ju ett helvete även om man är på plats i butik och provar alla modeller och storlekar som finns. Jag hade dock tur den här gången, för bikin satt ändå ganska bra på!

Frölunda-skadade barn

2016-05-26 17:58:25

Det har säkert inte undgått någon att Frölunda tog SM-guld i ishockey för ett tag sedan. Barnen var på sin första hockeymatch någonsin under den senaste säsongen och under slutspelet hängde vi i Scandinavium en hel del. Barnen blev lite skadade under slutspelet och här hemma kan någon av ungarna, fortfarande, helt oförberett skrika “FRÖLUNDA” eller nynna på målramsan “oj oj oj” när man minst anar det. Här om dan när jag av någon anledning klappade ihop händerna så fyllde Levi i med att skrika “FRÖLUNDA”, haha. Min systers ungar är ännu värre. Hennes son springer runt hemma och spelar hockey med allt möjligt. Bland annat sin gitarr som han använder som klubba och slår iväg leksaker med. Novalie tycker också om att spela hockey här hemma, fast vi brukar använda sopkvastar som klubbor och någon boll som puck. “Jag är Frölunda, mamma”, säger hon.

När guldet firades på Götaplatsen i Göteborg var jag där med pappa samt Sofia och hennes familj. Mina barn fick stanna hemma med Henke, då de har för mycket myror i brallan för att klara av att stå still så länge som vi var tvungna att göra när vi väntade på spelarna.

Kom och köp (finfin jacka från Kina)

2016-05-19 19:26:24

Henke har bett mig att sälja den omtalade jackan han köpte från Kina. Eftersom jag redan spridit ordet om jackan här i bloggen tidigare tänkte jag att detta är helt rätt forum för en sådan affär. Ni var säkert många som blev sugna på en egen trenchcoat á la asiastyle redan förra gången, när jag introducerade denna vackra jacka för er:

Jag kan nu, till er stora glädje, meddela att jackan är ute till försäljning. Nej, det är inget skämt, den kan bli din på riktigt! Men för er som jag ännu inte riktigt lyckats övertyga om att det här är “the jacket”, tänkte jag nu göra en sista kraftansträning i syfte att övertyga er om att detta är jackan med stort J. Detta kommer att ske i form av en egenskriven liten dikt:

Det här är jackan för dig med karaktär
Men se upp; dess passform kan orsaka andningsbesvär
Med jackan på visar du hela din underarm
Och om vintern kommer den inte att hålla dig varm
Det är inte en Armani eller Filippa K
Nej den här jackan håller en helt annan nivå
Detta är jackan för dig som vill vara unik
Risken att träffa någon med likadan är osannolik
Denna jacka är helt enkelt högeffektiv
Om du har som mål att vara singel för resten av ditt liv

Nu har jag gjort allt som står i min makt för att sälja denna jacka. Nu är det upp till dig att ge bud samt motivera varför JUST DU ska få köpa jackan. Skambud undanbedes. Tack på förhand.

Levis första plagg

2016-05-13 18:10:37

Jag och Henke har gjort iordning varsin låda till barnen med kläder från när de var nyfödda och framåt, som vi vill spara och som de kan få när de blir stora (och kanske använda till sina barn, om de får några). Det är mest plagg från den första tiden, från speciella tillfällen som till exempel deras namngivelse och liknande. Idag tittade jag igenom deras lådor lite grann och hittade bland annat denna bodyn i Levis låda:

Denna söta minibody fick Levi av pappa och Camilla när han var nyfödd. Visade den för Henke. Han tyckte att den var så otroligt liten att han sa “den där måste ju vara söndertumlad”, haha. Men det är den inte! Hans första plagg är så sjukt små. Detta är storlek 44 (Levi vägde bara 2800 g och var 46 cm när han föddes, trots att han (eller jag?) var fullgången)!

Båda barnen var ganska små när de föddes. Vi som hade köpt kläder i storlek 56 innan de föddes fick be våra nära och kära (som gärna ville skämma bort barnen med lite kläder första gången de träffade dem) att köpa kläder som var mindre än 50. Minns att min syster (som ännu inte hade träffat Novalie men skulle köpa kläder till henne) inte trodde att hon kunde vara så liten att kläder mindre än 50 skulle passa…

Jag är som jag sagt tidigare klar med att producera barn (haha) men ibland är det nästan så att man får återfall. Dessa sjukt söta små kläder gör ju att man nästan blir lite sugen i alla fall.

Ny jacka från Kina

2016-05-11 21:11:25

Henke har beställt en ny jacka från Kina. Jag var skeptisk redan från början och Henke berättade inte att han hade beställt den förrän efteråt, eftersom han visste att jag skulle försöka argumentera emot. Inte enbart för att han beställde den från en jävligt misstänksam sida utan också för att han inte trodde att jag skulle tycka att den var snygg (vilket han hade helt rätt i).

Efter veckor av väntan kom den äntligen. Jackan från Kina som vi så länge väntat på! Jag måste erkänna att jag inte hade blivit jätte förvånad om det inte kom någon jacka överhuvudtaget, och till och med optimistiska Henke började nog fundera över huruvida jackan han beställt existera eller ej… Men som sagt, idag kom den. Om den var värd väntan eller ej får ni själva bedöma utifrån bilden nedan…

Alltså jag höll på att vika mig dubbel av skratt när han tog på sig jackan förut. När jag tog fram mobilen och skulle fota honom åkte den av jävligt snabbt. Men efter viss övertalning tog han på sig den igen och jag fick tillåtelse att ta en bild.

Jag har retat Henke lite idag och bland annat frågat om han inte ska ha på sig sin nya jacka imorgon… Men jag kan knappt nämna något om den där jackan utan att få ett skrattanfall. När jag tog bilder på honom förut sa han “nej, nu får det räcka, jag kvävs i den här jackan!”, haha. Han konstaterade också att storlek medium i Kina inte motsvarar medium i Sverige.

Loppishelg

2016-05-08 19:18:57

I helgen har jag varit hemma hos mamma och hjälpt henne att förbereda inför en loppis som hon hade hemma hos sig idag. Vi höll på hela lördagen med att fixa i ordning i och utanför garaget och under kvällen gjorde vi reklam på diverse sociala medier. Imorse var jag lite orolig över om det skulle komma någon överhuvudtaget, men det rullade på bra och det kom folk hela dagen. Det blev väldigt lyckat och roligt!

Renovering av Ikeas barnkök

2016-05-01 19:00:15

Har renoverat ett barnkök från Ikea till Levi! Köpte det ganska nyligen av en kompis, som sålde de då hennes dotter inte lekte med det längre. Jag har sett andra som gjort om såna kök och har varit lite sugen på att själv göra det, men inte varit säker på om jag orkat ta mig an det projektet… Men det gick faktiskt snabbare och smidigare än vad jag trodde, och det blev riktigt bra!

Före:

Efter:

Jag började med att skruva isär hela köket. Sedan målade jag alla träfärgade delar i grå färg (från Panduro). Till sist borrade jag (eller ja, Henke) fast porslinsknopparna samt bytte ut handtagen.