Shoppingtur i Alingsås

2016-04-17 18:12:02

Igår kom mamma och Andreas hit och mötte upp mig och Sofia för lite efterlängtad shopping. Vi har försökt få till denna dag ett bra tag nu, men det har alltid kommit något i vägen (typ magsjuka barn). Igår var (hör och häpna) alla friska och vi gick loss i Alingsås butiker. Denna gången låg fokuset på inredning, och jag passade på att köpa lite nytt till köket!

Frölunda-nostalgi och gamla påhittade hångel

2016-04-06 11:46:02

Såhär i slutspelstider är det svårt att inte bli nostalgisk och tänka tillbaka på tiden då man var som mest hockeyintresserad. Då hade jag säsongskort och var på var och varannan hemmamatch som Frölunda spelade. Även om intresset för hockeyn och spelarna var stort, var intresset för att jaga jämnåriga hockeykillar i periodpauserna större. Frölunda hade stora framgångar på den tiden, och tog SM-guld både 2003 och 2005. Mina framgångar med att jaga killar var dock inte lika stora. Detta var tiden då jag började komma in i puberteten och frågor som “Kommer jag någonsin våga kyssa en kille?” och “Hur gör man när man hånglar?” var centrala och stora frågor i mitt liv. När jag och en tjejkompis (som jag brukade göra allt tillsammans med, inklusive gå på hockeymatcher) gick i 6:an bestämde vi oss för att det inte längre var gångbart att säga till folk att vi inte hade hånglat med någon. Så vi drog helt enkelt ihop en rövarhistoria om att vi minsann (båda två!) hånglat med en kille som hette Jesper. Detta skulle då ha ägt rum på en Frölundamatch. Denna Jesper finns faktiskt på riktigt (och är en kille som vi båda trånade efter) men som ni förstår är resten rent påhitt. Med sisådär 13-14 års distans till detta kan jag numera se vissa brister när det kommer till trovärdigheten i den historien…

Även om det inte blev något hångel med Jesper lyckades jag faktiskt få en kille som jag var intresserad av på fall. Honom jagade jag bokstavligt talat under en periodpaus då Frölunda spelade, och efter det frågade någon av oss chans och sedan var vi “ihop”. Simple as that. Lyckan var dock minst sagt kortvarig för min del, och han gjorde slut redan andra gången vi träffades. Min teori till att det kunde ske är att jag inför dejten hade sminkat mig nere i en av mina kompisars källare (där hon hade sitt rum och där vi brukade hänga). Det var väldigt mörkt där nere vilket ledde till att jag inte såg hur mycket smink jag egentligen la på, vilket resulterade i att jag såg ut som en jävla clown i dagsljus.

Det var hårda tider när det gällde mitt privatliv (och framför allt kärleksliv) men som sagt, desto ljusare tider för Frölunda! 2004/2005 gjorde Frölunda tidernas säsong och vann grundserien överlägset, och sedan även SM-guld i slutspelet. Jag blir nostalgisk när jag tänker tillbaka på gamla Frölunda-profiler från den tiden. Henrik Lundqvist, Niklas Andersson, Ronnie Sundin, Tomi Kallio, Magnus Khanberg, Jonas Johnson, Christian Bäckman, Jari Tolsa…

Idag spelar Frölunda sin tredje match i semifinalserien mot Luleå. Jag, Novalie, Sofia, Ottilia, pappa och Camilla kommer att vara på plats i Scandinavium för att heja fram Frölunda mot ytterligare ett SM-guld! Jag kommer förmodligen inte slippa undan springadet i periodpauserna, men idag kommer det med största sannolikhet ske av en annan anledning, med tanke på att jag har en 3-åring som förmodligen mer än gärna springer omkring och utforskar Scandinaviums alla hörn.

Uppvaktad

2016-04-04 17:08:21

Ett av de absolut bästa ögonblicken under dagen är när man ska hämta barnen på förskolan, och de rusar mot en med öppna armar och skriker “mamma!”! Idag när jag skulle hämta dem var Novalie extra glad. Hon sprang fram till mig och gav mig ett litet paket. “Novalie har gjort en present till dig eftersom du fyllt år”, sa en av hennes förskollärare. Jag berättade att jag inte alls fyllt år nyligen, varpå hon sa “jaha, Novalie sa att du fyllde år igår, hon var helt övertygad om det”. Haha. Det var tydligen ett annat barn på förskolan vars mamma fyllde år igår, och då hade Novalie helt bombsäkert sagt att jag också gjorde det.

Novalie vet inte exakt vad ordet igår betyder. Hon använder det till allt som har hänt, oavsett om det var igår, en vecka tillbaka eller ett år tillbaka. Så det är klart att hon var övertygad om att det var “igår” som jag fyllde år.

Ny växasäng till Levi

2016-04-02 18:22:55

Idag fick stackars Henke och hans pappa ta bilen bort till Kullavik och hämta en säng till Levi som jag hittade via Blocket. Har hållt utkik efter en ny säng till honom ett tag nu, så det var skönt att äntligen få tag i en!

Levi blev jätteglad när han fick reda på att han skulle få en ny säng. Det var kul ända tills det var dags att sova, då kom saknaden efter hans gamla spjälsäng, och man fick nästan själv ångest över att man bytt ut den… Det blev en lite krångligare läggning än vanligt ikväll, men jag hoppas att det är en vanesak och att han snart känner sig trygg i sin nya säng också.